Beveiligingspersoneel opleiden via Academy for Flex

Tentoo (onderdeel van Brisker Group) breidt het aanbod van Academy for Flex uit met hoogwaardige beveiligingsopleidingen. In samenwerking met beveiligingsexpert Matulessy stelt het leerplatform tientallen (geaccrediteerde) opleidingen, cursussen en trainingen beschikbaar voor het opleiden van nieuwe en bestaande krachten. Het uitgebreide aanbod bevat onder andere de online trainingen pro-acteren, agressietraining en beveiliger in de zorg. 

Academy for Flex slaat de handen ineen met Matulessy Tactical Training & Support, het grootste opleidingsinstituut in (hoog-risico) beveiligingsopleidingen in Nederland. Met het uitgebreide aanbod hoopt Academy for Flex een positieve bijdrage te leveren aan het personeelstekort in de beveiligingsbranche. Volgens de branchescan is het aantal beveiligers in 2020 met 9% gedaald, terwijl met het versoepelen van de maatregelen de vraag naar beveiligingspersoneel hard stijgt. Veel krachten uit de branche stroomden het afgelopen jaar (noodgedwongen) uit naar andere sectoren. Wanneer de horeca- en evenementensector weer volledig open kunnen, zijn er niet voldoende beveiligers beschikbaar om aan de wettelijke eisen te voldoen. 

Volgens Guillermo Matulessy, eigenaar van het opleidingsinstituut, draagt scholing enorm bij aan het vinden en binden van beveiligers: “Scholing is van essentieel belang voor de beveiligingsbranche, hoe toegankelijker de opleidingen en trainingen zijn hoe beter. Want als medewerkers kunnen kiezen, starten ze liever bij een bedrijf waar ze zich kunnen ontwikkelen. Toch investeren weinig beveiligingsbedrijven in het scholen van hun personeel, dat is zonde.”
 
Michiel Poppelier, learning & development manager bij Brisker Group: “Via Tentoo kost het bedrijven niets om in die scholingsbehoefte te voorzien. Ook zelfstandig beveiligers die zich via Tentoo laten verlonen, kunnen gratis gebruikmaken van ons trainingsaanbod.”