Axis Communications gaat explosieveilige camera's ontwikkelen

Axis Communications gaat zijn eigen explosieveilige bewakingscamera's en -apparaten ontwikkelen via een nieuwe dochteronderneming, Axis Ex AB. Dankzij een audit van het kwaliteitsmanagementsysteem van het dochterbedrijf kan Axis zijn eigen explosieveilige apparaten produceren en wereldwijd verkopen conform de internationale normen ATEX, IECEx, METLabs en andere wereldwijde certificeringen. De eerste explosieveilige cameramodellen van Axis zijn in de zomer van 2021 verkrijgbaar.

Sinds 2015 beschikt Axis over een breed portfolio van explosieveilige netwerkcamera's, ontwikkeld in samenwerking met zijn productiepartners. Omdat de markt groeit en de voordelen van explosieveilige camera's in steeds meer sectoren bekend zijn, is het voor Axis een logische stap om zelf explosieveilige apparaten te produceren en het productassortiment uit te breiden. Door de productie in eigen hand te nemen, kan Axis de volledige verantwoordelijkheid nemen over het ontwerp en de kwaliteit van het product, van tekentafel tot levering en van service tot ondersteuning.

Een audit heeft uitgewezen dat het kwaliteitsmanagementsysteem van het nieuwe bedrijf Axis Ex AB voldoet aan de normen ISO 9001 en ISO 80079-34. Hierdoor zijn Axis-producten gecertificeerd om overal ter wereld te worden gebruikt, in tegenstelling tot enkele andere explosieveilige apparaten, die alleen gecertificeerd zijn voor gebruik in bepaalde regio's. Omdat Axis de producten zelf maakt, kan het klanten vijf jaar garantie bieden, een ongewoon lange garantietermijn op de markt van explosieveilige camera's.