Alliade kiest ilionx voor beveiliging IT-omgeving

Alliade kiest voor de security-expertise van IT-dienstverlener ilionx. De dienstverlening bestaat uit securitymonitoring (SOC) gecombineerd met cybersecuritytesten en securityadvies. Alliade biedt kwetsbare mensen in Friesland een zeer breed palet aan zorg, zowel basiszorg als gespecialiseerde zorg. Het vormt één loket voor jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. De 6.000 professionals helpen ruim 8.000 cliënten met goede zorg, begeleiding en ondersteuning.

De vele locaties en de grote hoeveelheid applicaties maken de online omgeving van Alliade complex. Hierdoor is een goed en actueel overzicht van mogelijke cyberrisico’s cruciaal. Zorggegevens moeten te allen tijde veilig zijn, waarbij de toegang tot dossiers beperkt is tot de medewerkers die hiermee van doen hebben. Met een Proof of Value maakte ilionx de meerwaarde van het ilionx NextGen SOC voor Alliade snel inzichtelijk. Afwijkend gedrag binnen de online omgeving wordt rap in kaart gebracht, waardoor Alliade adequaat actie kan ondernemen. Hierdoor is er meer oog voor de detectie van informatiebeveiligingsincidenten (waaronder datalekken) en hiaten in de informatievoorziening.

De hoge kwaliteit van de tooling waarmee ilionx werkt, speelde ook een belangrijke rol in de keuze voor de IT-dienstverlener. In het ilionx NextGen Security SOC maken de securityanalisten gebruik van Exabeam, volgens Gartner het nummer één SIEM platform van dit moment, om snel en accuraat de security-incidenten te detecteren en mitigeren. De oplossing maakt gebruik van machine learning, waardoor er snel afwijkingen in systemen en gebruikersgedrag worden opgemerkt. De tijdswinst die de zorggroep hiermee boekt, is aanzienlijk. Het wordt daarbij verder ondersteund door de in eigen huis ontwikkelde tooling en dashboards. Deze dashboards worden ingezet om Alliade real-time te informeren over het actuele dreigingsniveau. Daarnaast neemt Alliade ook ondersteuning af op het gebied van pentesting. ilionx vervult hierbij een belangrijke adviesrol.