AI-bot Sofie waarschuwt direct voor nieuwe cyberdreigingen

Security-awareness specialist SoSafe heeft Sofie gelanceerd, een AI-aangedreven oplossing voor snelle bewustwording van cyberdreigingen bij werknemers. Sofie stelt beveiligingsexperts in staat om gemakkelijk gepersonaliseerde beveiligingswaarschuwingen te delen met alle medewerkers, waarbij direct met medewerkers wordt geschakeld om voortdurende bewustwording en proactief gedrag te bevorderen. 

Sofie stelt organisaties in staat om een-op-een te communiceren met medewerkers, zodat er snel kan worden gereageerd op bedreigingen en er direct waarschuwingen kunnen worden gegeven. Beveiligingswaarschuwingen en -meldingen zijn gestroomlijnd, waardoor teams kostbare tijd besparen in vergelijking met conventionele methoden zoals intranetten, e-mails en massakanalen. De beveiligingswaarschuwingen zijn hapklaar en aantrekkelijk, terwijl de impact ervan eenvoudig kan worden nagegaan door het bereik en de betrokkenheid van medewerkers te verifiëren. Met Sofie's AI-ondersteunde Alert Generator hebben beveiligingsexperts alle mogelijkheden om snel waarschuwingen te creëren en de uiteindelijke berichtgeving en bewoording te beheren.

Door de integratie in MS Teams biedt Sofie beveiligingsprofessionals een extra kanaal om het beveiligingsbewustzijn te versterken - door cyberbeveiliging daar te brengen waar medewerkers zijn en de dagelijkse routines van medewerkers naadloos te integreren met een robuuste en efficiënte security-bewustwording. Deze multi-channel-strategie zorgt voor een tijdige en consistente aflevering van waarschuwingen, waardoor de retentiegraad verbetert en het risico op beveiligingsinbreuken afneemt.   

Sofie is momenteel uitsluitend beschikbaar via een integratie met MS Teams, met de bedoeling integraties te introduceren met andere communicatieplatforms zoals Slack naarmate de functie zich verder ontwikkelt. Het doel van SoSafe is om het bereik uit te breiden en tegemoet te komen aan de voorkeuren van het diverse klantenbestand, door verbeterde functionaliteit.