Nieuws  
 

Tijdens het middagcongres Proactief Beveiligen op 12 december introduceerde IBEX de examens voor de keuzedelen Proactief Beveiligen en Security Profiler voor de opleiding Beveiliger MBO-2.

Proactief beveiligen en Predictive Profiling hebben de afgelopen jaren hun intrede gedaan in de beveiligingsbranche. Het beroepsonderwijs speelt hierop in en inmiddels zijn de keuzedelen Proactief Beveiligen en Security Profiler (ingediend) beschikbaar voor de opleiding Beveiliger MBO-2. IBEX (Instituut Beroepsexamens) richt zich vanaf nu ook op het afnemen van de examens voor deze keuzedelen.

Samenwerking met Stichting CERPRO
IBEX streeft bij de examenontwikkeling naar een breed draagvlak. Voor de examens van de keuzedelen Proactief Beveiligen en Security Profiler is daarom een samenwerking aangegaan met Stichting CERPRO (Certificering Proactieve Beveiliging). Bovendien beslissen vertegenwoordigers vanuit het MBO in het Centraal College van Deskundigen over de inhoud van de keuzedelen. Rob van de Velde (manager IBEX): “De brede vertegenwoordiging van werkgevers, werknemers, gebruikers, branche-organisaties, opleiders en examenbureau zorgt ervoor dat de inhoud van de keuzedelen naadloos aansluit op de vraag uit en de ontwikkelingen in de markt.”

Nationaal Beveiligingsregister
Kandidaten die slagen voor het examen Proactief Beveiligen ontvangen het diploma Beveiliger Plus en worden, indien zij daar toestemming voor hebben gegeven, opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister. Tevens mogen zij dan de registeraanduiding RSP (Register Security Profiler) gebruiken.

Leerboek Proactief beveiligen en Predictive Profiling
Onderdeel van het aanbod van IBEX is het nieuwe Leerboek ‘Proactief beveiligen en Predictive Profiling’ (ISBN: 9789082273984) van Leen van der Plas (directeur SoSecure). Tijdens het middagcongres overhandigde Leen van der Plas het eerste exemplaar van zijn boek aan Daan Hamann (directeur ROC Tilburg School voor Orde en Veiligheid). ROC Tilburg implementeerde het afgelopen jaar de keuzedelen reeds in de opleiding Beveiliger MBO-2. Daan Hamann toonde zich verheugd over de publicatie van een kwalitatief Leerboek voor zijn studenten en sprak zijn waardering uit voor het initiatief van IBEX.

Plaats op:
Datum: 20 december 2017
Categorie: Training en opleidingen
Bron: IBEX
Gerelateerde artikelen  
04-01-2018 Nieuws Als je reageert op wat er gebeurt, ben je altijd te laat
19-02-2019 Nieuws Samenwerking met Hoornbeeck college gestart
01-04-2019 Nieuws Securitas en Zadkine openen eerste trainingslocatie in Breukelen
05-02-2008 Nieuws Nieuw praktijk-examencentrum beveiliging
09-05-2017 Nieuws Trigion Beveiliging breidt vakmanschap uit met DHM structuur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.