Nieuws  
 

De consultancyfirma Experiency komt met een training mindfulness speciaal voor de security professional. De nadruk ligt op een betere performance waarbij de mentale aspecten van de professionals centraal staan.

De beveiligingsmedewerker krijgt het met alle hedendaagse dreigingen flink voor de kiezen, stelt Experiency. Hij of zij moet potentiële dreigingen of gevaar kunnen detecteren en adequaat reageren. De mentale toestand, ofwel het 'beveiligingsbewustzijn’ is daarbij van groot belang, zeggen de consultants.

Het zogenaamde programma Mental Bridging moet ervoor zorgen dat dit beveiligingsbewustzijn en daarmee de mentale weerbaarheid van de werknemers wordt vergroot. Door middel van concentratietechnieken wordt de deelnemer getraind om alerter en meer in het hier en nu te zijn met zijn gedachten. Focus op de omgeving en actieve waarneming worden hiermee vergroot.

Experiment

De techniek waarop de trainingen gebaseerd zijn is een vorm van mindfulness gebaseerd op martial arts. Voor deze combinatie is gekozen om het draagvlak bij de doelgroep alsmede de ontvankelijkheid ervoor te vergroten, aldus Experiency.

Dat een dergelijke training hout snijdt, moet tevens blijken uit een studie vorig jaar van de TU Delft (Masters of Security Science Management). Dat toont volgens het bedrijf aan het verband tussen het trainen en het beveiligingsbewustzijn.

Ook is er een experiment gedaan waarbij deelnemers een mindfulness training kregen bestaande uit 5 trainingen. Het project is mede uitgevoerd op basis van door het Ministerie van Binnenlandse Zaken toegekend innovatiebudget en is onlangs bekroond met de innovatieprijs vanwege het vernieuwende karakter en de toepasbaarheid binnen de beveiligingspraktijk.

Plaats op:
Datum: 29 mei 2013
Categorie: Training en opleidingen
Bron: Experiency
Gerelateerde artikelen  
05-03-2012 Nieuws Extra training voor verhoging mentale weerbaarheid agenten
24-09-2018 Nieuws Total Email Protection Bundle van Barracuda
27-06-2019 Nieuws Een derde van de organisaties vatbaar voor phishing
08-11-2010 Nieuws Nieuwe trainingen Axis Communications' Academy
17-05-2011 Nieuws ON2IT benoemd tot Authorized Training Centre
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.