Nieuws  
 

De Hogeschool Utrecht gaat een minor Domotica in haar vol- en deeltijd opleidingen aanbieden. Osec, leverancier van elektronische beveiliging, levert een bijdrage aan deze opleiding die zowel in het in het regulier onderwijs wordt ingepast als in een module beschikbaar voor het bedrijfsleven.

KNX  is  wereldwijd  de  belangrijkste  standaard binnen gebouwautomatisering en domotica.  Bijna 250 fabrikanten in 29 landen, en 185 KNX-trainingscentra in 35 landen dragen bij aan de ontwikkeling en kennis op gebied van toepassing van deze standaard binnen een van de – naar verwachting - belangrijkste groeimarkten voor het komende decennium.

De Hogeschool Utrecht draagt nu bij aan deze ontwikkeling door de toevoeging van de minor Domotica. Osec stelt, in samenwerking met de Poolse fabrikant Satel, een zogenaamde Grade 3 beveiligingscentrale met tweeweg ‘native’ KNX-interface beschikbaar.

Gebouwautomatisering

Richard Robert, Sales Manager bij Osec: “Beveiliging is onderdeel van gebouwautomatisering. De mogelijkheid die wij bieden is om de intelligentie van het beveiligingssysteem te gebruiken om KNX modules te kunnen aansturen. Het beveiligingssysteem ‘weet’ immers wanneer en waar een gebruiker zich in een gebouw bevind; informatie waarop je de technische installaties kunt aansturen.”

De minor domotica richt  zich met name op de combinatie tussen zorg en techniek, maar ook het Bouw Informatie Model (BIM) en energieprestaties van gebouwen komen aan de orde.

Prachtige techniekruimte

Erik Karsemeijer, docent aan de Hogeschool Utrecht: “We willen de meest geavanceerde techniek beschikbaar stellen aan de studenten en daarvoor hebben we gelukkig hulp van diverse leveranciers, waaronder Osec. Tegelijkertijd willen we dat de opleiding zo goed mogelijk aansluit op de behoefte uit het bedrijfsleven, dat houdt dus in dat je met techniek moet werken die in de praktijk veelvuldig wordt toegepast. We hebben een prachtige techniekruimte ingericht waarin alle apparatuur met elkaar in verbinding staat, allemaal door de studenten gerealiseerd. Op die manier verwachten we onze studenten uit te dagen om tot mooie oplossingen te komen op gebied van domotica.”

De Hogeschool Utrecht verwacht in september van start te kunnen gaan met de minor. Door aanbieding van diverse excursies en gastsprekers uit het bedrijfsleven verwacht de Hogeschool dat deze opleiding goed aansluit op zowel regulier onderwijs, als de opleidingsbehoefte uit de branche.

Plaats op:
Datum: 12 februari 2013
Categorie: Partnerships, Training en opleidingen
Bron: Osec B.V.
Gerelateerde artikelen  
17-10-2013 Nieuws TSC investeert in de volgende generatie
15-03-2019 Nieuws Avans Hogeschool en G DATA stomen studenten klaar voor een baan in IT-security …
31-01-2012 Nieuws Osec met verbeterde 'alles-in-één' kentekenplaatcamera
15-02-2013 Nieuws Facilicom en Hogeschool Rotterdam tekenen convenant
30-03-2020 Nieuws Alfa-college verbreedt IT-onderwijs met Fortinet Academy
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.