Smart Week of IoT

27 september 2022 tot 29 september 2022
Online

MCS organiseert het gratis online evenement Smart Week of IoT van 27 tot en met 29 september. Iedere dag zijn er twee sessies over de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu. MCS viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Het thema van de Smart Week of IoT in 2022 is dan ook '25 years of innovation and inspiration'. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: crypto en blockchain in IoT, Artificial Intelligence, Smart Energy, Private LTE/5G, Smart Infra en EDGE Intelligence met LoRa/4G/5G.

Nokia, Advantech, Scailable, Teltonika, Nova Labs (Helium) en Option geven informatie over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things (IoT). Ook vertellen zij alles over onmisbare hardware voor het ontwikkelen van succesvolle IoT-toepassingen. MCS Partners als Vialis (VolkerWessels), Videoguard, Do IoT Fieldlab (TU Delft), BePark, Wattson, Hogeschool Rotterdam en CH4 Networks nemen de deelnemers mee naar de praktijk. Zij vertellen over hoe zij kansen voor digitalisering hebben benut met hun geslaagde IoT-projecten en welke effecten dat heeft gehad op hun organisatie.

IoT niet meer weg te denken uit samenleving

Inmiddels zien veel organisaties in dat zij niet achter kunnen blijven met het slimmer en veiliger maken van processen. Door huidige technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, Smart Building, EDGE en 5G wordt het hen makkelijker gemaakt om volledig te automatiseren en digitaliseren. Zo worden niet alleen gebouwen en werkplekken gedigitaliseerd, maar worden ook steeds meer 'dingen' slim gemaakt en verbonden met internet.

Deze digitalisering verbetert de klanttevredenheid en zorgt ervoor dat organisaties steeds meer nieuwe inzichten krijgen. Zo kan een voorsprong op de concurrentie genomen worden. Veel toepassingen zijn daarnaast schaalbaar. Hierdoor worden kosten gereduceerd en de productiviteit verhoogd.