Cyber Investor Days

17 oktober 2022
HSD Den Haag

European Cyber Security Organisation (ECSO), InnovationQuarter, TIIN Capital, KPN Ventures, Security Delta (HSD) en Women4Cyber kondigen met genoegen het komende Cyber Investor Days-event aan. Een matchmakingmogelijkheid gelanceerd door ECSO waar cybersecurity-investeerders top-level startups en scale-ups elkaar ontmoeten tijdens een inspirerende dag van innovatieve oplossingen en zakelijke kansen.

Met haar pool van kennisinstellingen en Techbedrijven is Den Haag komende oktober de place to be voor cybersecurity-investeerders en -enthousiastelingen. De stad Den Haag heeft zich gevestigd als de internationale stad van vrede, recht en veiligheid. Het is een belangrijk knooppunt voor cyberbeveiliging in Europa, met de aanwezigheid van Europol's European Cybercrime Centre, het NAVO Communicatie en Informatiebureau, de Nederlandse cyberveiligheids-, inlichtingen- en beveiligingsdiensten en een breed scala aan cyberveiligheidsbedrijven. Den Haag heeft een ongeëvenaard ecosysteem rond cybersecurity – de Security Delta (HSD) – met meer dan 275 publieke en private partners die samenwerken om een verschil te maken in het beveiligen van onze digitaliserende samenleving. De kern is de HSD Campus in Den Haag. Het ecosysteem is ontworpen om organisaties te faciliteren door toegang te bieden tot kennis, innovatie, talent, kapitaal en markt.

“We zijn enthousiast dat enkele van de slimste Europese cyberbeveiligingsondernemers hun bedrijven hier in Den Haag pitchen. Het opbouwen van sterke 'cybersecurity-made-in-Europe'-capaciteiten is van het grootste belang voor onze samenleving, en het is onze doelstelling om ondernemers uit heel Nederland en de rest van Europa te ondersteunen op hun pad om wereldleiders te worden. Samen met ECSO, InnovationQuarter, HSD en KPN Ventures organiseren we de Cyber Investor Days om de cybersecurityleiders van morgen een platform te geven om pan-Europese partnerschappen op te bouwen en toegang te krijgen tot groeikapitaal”, aldus Michael Lucassen, Managing Partner TIIN Capital.

“We zijn verheugd dat de editie van de ECSO Cyber Investor Days dit jaar plaatsvindt op de HSD Campus. Door de krachten te bundelen met de European Cyber Security Organisation (ECSO), InnovationQuarter, KPN Ventures en TIIN Capital/Dutch Security TechFund worden de internationale bruggen tussen publiek en privaat toegankelijker voor Nederlandse cybersecurity startups en scale-ups op Europees niveau. Dit is een van de doelen die we nastreven, om toegang te bieden tot innovatie, markt en kapitaal voor groei in ons Nederlands ecosysteem”, aldus Joris den Bruinen, algemeen directeur Security Delta (HSD)."Ik ben trots om te zien hoe de Cyber Investor Days zijn geëvolueerd sinds hun lancering in 2017", zegt ECSO-secretaris-generaal Luigi Rebuffi. “Dit matchmaking-evenement heeft meer dan 300 MKB-bedrijven en startups op het gebied van cyberbeveiliging uit heel Europa verzameld en zichtbaarheid gegeven aan lokale en nationale expertise. Met zijn levendige cybersecurity-ecosysteem en ondernemersfocus voldoet Den Haag aan alle criteria om er weer een geweldige editie van te maken”, besluit hij.

De Cyber Investor Days zijn een kwaliteitsgarantie voor investeerders, die van de gelegenheid gebruik kunnen maken om te luisteren naar pitches van startups die vooraf zijn geselecteerd door een jury van cybersecurity-experts. Met een aantrekkelijk programma krijgen deelnemers ook de kans om deel te nemen aan B2B-bijeenkomsten en te luisteren naar een hypermodern gesprek bij het haardvuur. Daarnaast vinden de Haagse Cyber Investor Days plaats tijdens de ONE-conferentie, waar cybersecurity-professionals uit het bedrijfsleven, de wetenschap en overheidsorganisaties samenkomen.