Geavanceerd UNV Camerasysteem voor logistieke dienstverlener OBA

OBA Bulk Terminal is de toegangspoort in IJmuiden & Amsterdam voor droge bulk lading bestemd voor o.a. de Noordwest-Europese markt. Als belangrijke logistieke dienstverlener is OBA gespecialiseerd in de opslag, bewerking en overslag van bulkgoederen ten behoeve van verschillende dragende sectoren van de economie. In samenwerking met Verkerk Zwijndrecht wordt gefaseerd een cameraplan gerealiseerd ten behoeve van overzicht en de richtlijnen van International Ship & Port Facility Security (ISPS*) en eisen t.b.v. de (milieu) vergunning. Er is gekozen voor een oplossing van de merken UNV video en Eocortex video management, geleverd door ARAS Security.

De locatie van OBA is op zin minst indrukwekkend te noemen. Dit bedrijf, wat al ruim 65 jaar bestaat, kenmerkt zich door een kade met spoorrails, transportsystemen, bruggen, kranen en enorme opslaglocaties. Er is zelfs een drijvende kraan die ook naar IJmuiden wordt gestuurd als de schepen te diep liggen voor de Amsterdamse haven. Al deze onderdelen moeten in de gaten gehouden worden en om die reden is het tijd voor een nieuw en geavanceerd camerasysteem.

De keuze voor betrouwbaarheid en professionaliteit
Verkerk Zwijndrecht viel aanvankelijk op vanwege de referentie naar ISPS op de website. Uiteindelijk gaven de professionaliteit van de organisatie en de voorgestelde aanpak de doorslag voor samenwerking. Het project wordt in 7 fases uitgevoerd met als doel om uit te breiden van ‘ogen op de kade’ naar compleet overzicht. Er is zelfs een stap verder gegaan om met de camera’s op de drijvende kraan efficiënter en nauwkeuriger te kunnen werken.

De gebundelde kracht van UNV en Eocortex
Er is gekozen voor een systeem met UNV camera’s ondersteund door Eocortex video management. Verkerk heeft juist deze samenstelling geadviseerd vanwege de mogelijkheden en ruime keuze m.b.t. camera’s en de stabiliteit van de software. Dankzij het ‘health systeem’ gaf de software van Eocortex bijvoorbeeld een alarm toen de glasvezel kabel vervuild bleek te zijn. Er is gekozen voor Eocortex Ultra, dit heeft als voordeel dat er ongelimiteerd uitgebreid kan worden.

Met optimaal overzicht en efficiency is OBA is met deze oplossing klaar voor de toekomst!

Omdat OBA een havenfaciliteit is moet er gewerkt worden volgens de ISPS code. ISPS staat voor International Ship & Port Facility Security. Dit beschrijft, in dit geval, de verantwoordelijkheden van havenfaciliteiten in verband met het detecteren van bedreiging van de veiligheid en het nemen van preventieve maatregelen om incidenten omtrent beveiliging te voorkomen, die een bedreiging vormen voor schepen en havenfaciliteiten betrokken in de internationale handel. Een camerasysteem draagt bij aan het overzicht behouden op gestelde maatregelen.