De toegevoegde waarde van integrale veiligheid

Hans Nobbenhuis werkt al dertig jaar in het veld van safety en security, en is sinds 2010 werkzaam bij Trigion. Nu verruilt hij zijn functie als senior consultant veiligheid voor een rol als senior accountmanager. Hoe ziet hij de uitdagingen en oplossingen voor de veiligheid van nu en straks?

"In de functie van senior accountmanager komen alle facetten van mijn expertise en ervaring samen", zegt Hans Nobbenhuis over zijn overstap van sales naar accountmanagement. Hij is sinds 1990 actief op het terrein van safety en security, onder andere als planner, klantmanager, accountmanager en (sales) consultant. Als senior accountmanager bij Trigion zorgt hij nu voor een continue focus op de ontwikkeling van integrale veiligheid bij opdrachtgevers.

De nauwe samenwerking met onze klanten is precies wat ik zo mooi vind aan mijn nieuwe functie.

"Ik krijg als accountmanager nog meer mogelijkheden om de relaties met nieuwe en bestaande klanten te onderhouden en verstevigen. Ik ben er ook van overtuigd dat we als Trigion echt van toegevoegde waarde te zijn door samen op te trekken met onze klanten. We zetten samen een stip op horizon: waar staan we nu, waar willen we naar toe en wat hebben we daarvoor nodig? Trigion heeft alle specialismen in huis om klanten te ondersteunen om hun veiligheidsdoelstellingen te realiseren, en ik speel daarin een verbindende rol. Een van mijn taken is om - met behulp van de specialistische kennis van collega's - klanten continu te informeren over wat er gebeurt in de branche. Want wat vandaag nog ondenkbaar is, is morgen of overmorgen misschien de realiteit."

Beveiliging vernieuwen
Beveiliging is de laatste jaren steeds dynamischer en complexer geworden. De (digitale) technologie ontwikkelt zich razendsnel en de samenwerking binnen de veiligheidsketen wordt steeds uitdagender. Trigion creëert omgevingen waar mensen fijn en onbezorgd werken, wonen, recreëren en leren. De integrale veiligheidsoplossingen van Trigion maken de perfecte combinatie van mensen, techniek en data, en zorgen voor een optimale afstemming tussen alle maatregelen en partners in de gehele veiligheidsketen. Zo is altijd een effectieve aanpak van preventie, detectie en reactie geborgd.

"Vroeger stond er op een locatie gerust 24 uur per dag een beveiliger paraat. Maar dankzij vernieuwende oplossingen zijn er ook andere manieren van beveiligen mogelijk", zegt Nobbenhuis over een van de vraagstukken waarmee hij aan de slag gaat. "In het licht van de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten voor manbeveiliging is het steeds belangrijker om de dienstverlening efficiënter in te richten

Honderd procent tevreden
De slimme inzet van mensen, techniek en data gaat zich de komende tien jaar alsmaar verder ontwikkelen, voorspelt Nobbenhuis. "We staan voor de uitdaging om de gehele veiligheidsketen - intern én extern - goed te managen, ook naarmate de complexiteit van de vraagstukken verder toeneemt. Het verdiepen en verbreden van je beveiligingsorganisatie in een sterk veranderende markt zien wij dan ook als echt een next step in beveiliging.

"Beveiliging is van invloed op allerlei functies en processen binnen een organisatie, en daarom is een goede begeleiding van het verandertraject essentieel", zegt Nobbenhuis over de manier waarop organisaties worden meegenomen in een verandertraject. "We nemen de klant in alle stappen van het veranderproces mee, op het vlak van security én safety, en met oog voor de gehele veiligheidsketen.

Veiligheid voor de wereld van morgen
Nieuwe - vaak digitale - technologieën stellen ons in staat om beveiliging anders in te richten dan voorheen, maar de menselijke factor blijft belangrijk, aldus Nobbenhuis. "Ik ben ervan overtuigd dat het werk van objectbeveiligers en hospitality medewerkers niet gaat verdwijnen: er zal altijd behoefte zijn aan een bepaalde mate van fysieke aanwezigheid op een locatie. Maar organisaties die 24 uur per dag een vaste beveiliger aan de poort hebben staan, worden zeker schaarser. Alleen al voor de rustige momenten zijn er zoveel mogelijkheden om bijvoorbeeld beveiliging op afstand in te vullen. Met behulp van hoogwaardige camera's, gespecialiseerde centralisten, mobiele teams en slimme data-analyses realiseren we een hoger veiligheidsniveau, tegen lagere kosten."

Nobbenhuis ziet het vinden van de juiste balans tussen mensen, data en techniek als een van de grote uitdagingen voor nu en straks. "In de komende jaren zullen zich zo veel ontwikkelingen voordoen: we kunnen ons nu maar nauwelijks voorstellen hoe de wereld er straks uitziet. Als Trigion ondersteunen we onze klanten om op het juiste moment in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Ik neem onze klanten mee in de verwachtingen en ideeën over de wereld van morgen, en de oplossingen die we daarvoor in huis hebben. Zo kunnen we samen toewerken naar een concept dat klaar is voor de toekomst."

Hans Nobbenhuis