Nieuws  
 

84 procent van de Nederlanders zegt bezorgd te zijn over het gebruik van credit- en debitkaartinformatie door anderen, terwijl 85 procent bezorgd is over computerveiligheid

 Unisys kondigt vandaag de resultaten aan van het Security Index onderzoek. Het Security Index onderzoek van Unisys is een wereldwijd onderzoek, ontwikkeld om bedrijven en overheden inzicht te geven in de houding van de consument ten opzichte van financiële, persoonlijke, internet en nationale veiligheid. Het Security Index onderzoek toont aan dat Nederlanders bezorgd zijn over hun financiële- en internetveiligheid, waarmee de resultaten van het onlangs gehouden Trusted Enterprise-onderzoek bevestigd worden.

 De uitslagen van het onderzoek zet Nederland neer als een veilige en vredige maatschappij. De Nederlanders zijn het meest bezorgd over hun financiële- en internetveiligheid en maken zich relatief weinig zorgen over nationale en persoonlijke veiligheid. 84 procent van de Nederlanders zegt een beetje tot extreem bezorgd te zijn over het gebruik van credit- en debitkaartinformatie door anderen, 85 procent maakt zich zorgen om computerveiligheid met betrekking tot virussen en ongevraagde e-mails en 89 procent geeft aan bezorgd te zijn over onbevoegde toegang tot of misbruik van persoonlijke informatie.

 “Het Security Index onderzoek van Unisys vraagt consumenten naar hun zorgen en percepties over nationale, financiële, internet- en persoonlijke veiligheid. Het onderzoek biedt ons een barometer waaraan wij de bezorgdheid met betrekking tot deze zaken kunnen meten,” zegt Frank Kaalen, Vice President en Country General Manager Unisys Nederland. “De informatie die uit deze index naar voren komt zal organisaties helpen in de ontwikkeling en verbetering van beveiligingsprocessen en -procedures waarmee de zorgen van consumenten adequaat geadresseerd worden.”

 Het onderzoek toont tevens een groot verschil tussen de verschillende leeftijdscategorieën. 59 procent van de ouderen (55 jaar en ouder) geeft aan extreem bezorgd te zijn over het gebruik van credit- of debitkaartinformatie door anderen. Slechts 29 procent van de jonge volwassenen (18-34 jaar) deelt deze bezorgdheid. Opvallend is het feit dat ouderen (12 procent) zich minder zorgen maken over het nakomen van financiële verplichtingen dan jongere volwassenen (20 procent).

 Bijna de helft van de volwassenen ouder dan 55 jaar maken zich zeer tot extreem bezorgd om virussen en ongevraagde e-mails. Dit in tegenstelling tot de ondervraagden uit de leeftijdsgroep 18 tot 34 jaar, waar slechts iets meer dan een kwart deze bezorgdheid deelt. Als we ervan uitgaan dat jonge volwassenen meer gebruik maken van online diensten, suggereert deze uitslag dat zij die meer gebruik maken van deze diensten minder bezorgd zijn.

 “Organisaties en overheden worden vandaag de dag geconfronteerd met dreigingen die een decennium geleden nog niet bestonden. De aanpak van Unisys met betrekking tot security onderscheidt een breed aantal politieke, economische en consumentenkrachten die invloed hebben op het security ‘ecosysteem’,” zegt Frank Kaalen. “Bedrijven en overheden kunnen effectieve oplossingen vinden door samenwerking tussen verschillende belangen en sectoren, ongeacht grenzen en geografie.”

 Nederlanders maken zich weinig zorgen over nationale veiligheid. Slechts 4 procent zegt momenteel extreem bezorgd te zijn over nationale veiligheid en 14 procent is zeer bezorgd. Hetzelfde geldt voor persoonlijke veiligheid. Begin dit jaar rapporteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek een geleidelijke afname van diefstallen in de afgelopen drie jaar. Het aantal moorden ligt daarnaast ook veel lager in Nederland dan in buurland België en andere landen op het continent. Het lage moordpercentage en de afname van de meest algemene vormen van niet-gewelddadige criminaliteit kunnen hebben bijgedragen aan het tamelijk lage niveau van bezorgdheid dat naar voren is gekomen uit deze studie. 70 procent geeft aan niet bezorgd te zijn over hun algehele veiligheid en slechts 7 procent geeft aan extreem bezorgd te zijn over hun veiligheid wanneer zij reizen.

 Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

 


Plaats op:
Datum: 1 november 2007
Bron: Unisys
Gerelateerde artikelen  
22-05-2008 Nieuws Nederlanders meest bezorgd over diefstal van identiteit
20-04-2009 Nieuws Nederlanders weinig bezorgd over veiligheid tijdens crisis
21-10-2009 Nieuws Crisis en dreigende griepepidemie geen invloed op veiligheid
20-06-2017 Nieuws Nederlanders bezorgd over veiligheid
04-05-2011 Achtergrondartikelen Unisys Security Index: Gevoel van veiligheid neemt toe
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.