Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

In de nieuwste Global Threat Index (september 2019) waarschuwt het researchteam van Check Point dat een van de beruchtste botnets weer actief is. Emotet was de grootste botnet in de eerste helft van het jaar en verantwoordelijk voor het verspreiden van verschillende wijdverspreide spamcampagnes.
 
De onderzoekers zagen in augustus de eerste tekenen dat Emotet opnieuw actief was en volop spammails verspreidde. Sommige van die Emotet-spamcampagnes bevatten e-mails met een link om een kwaadaardig Word-bestand te downloaden. Andere spammails hebben dit schadelijke document als bijlage. Wie het bestand opent, wordt gevraagd om de macro’s in te schakelen. Vervolgens wordt de Emotet-malware automatisch op de computer van het slachtoffer geïnstalleerd. In september was Emotet wereldwijd de 5e meest voorkomende malware (nummer 8 in Nederland).
 
“Het is voorlopig onduidelijk waarom de Emotet-botnet 3 maanden lang inactief was, maar een eerste analyse wijst erop dat de cybercriminelen achter deze malware diverse functies en mogelijkheden aan het updaten waren. Anti-malwareoplossingen van de nieuwste generatie kunnen automatisch de verdachte inhoud uit e-mails elimineren voordat deze de eindgebruikers bereikt. Maar misschien nog belangrijker is dat organisaties hun werknemers waarschuwen voor de risico's van phishing-mails, zodat ze goed op de hoogte zijn van het gevaar van het openen van e-mailbijlagen of het klikken op koppelingen die niet afkomstig zijn van een vertrouwde bron of contactpersoon”, zegt Maya Horowitz, Director Threat Intelligence & Research, Products bij Check Point Software Technologies.

Plaats op:
Datum: 16 oktober 2019
Bron: CHECK POINT Software Technologies B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-11-2019 Nieuws Check Point waarschuwt dat grootste botnet Emotet terug is
19-02-2020 Nieuws Waarschuwing spam over coronavirus met Emotet-malware
17-12-2019 Nieuws Mobiele malware in top meest actieve cyberdreigingen
21-12-2018 Nieuws 1 op de 3 bedrijven geïnfecteerd door cryptominers
17-05-2019 Nieuws De cybercriminelen achter Emotet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.