Nieuws  
 

Venafi maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar dataprotectie en door overheden gecontroleerde encryptie voor 'backdoors'. Daaruit blijkt onder andere dat bijna tweederde van de 4.120 ondervraagde consumenten in Europa en de Verenigde Staten niet gelooft dat door overheden gecontroleerde encryptie voor achterdeurtjes hen beschermt tegen terroristen.  

Samenvatting onderzoeksresultaten

  • Slechts 30% gelooft dat overheden te vertrouwen zijn voor het beschermen van persoons- gegevens. Bij mensen tussen de 25-34 jaar is dat percentage het hoogst (40%) en binnen de leeftijdscategorie van 45-54 jaar het laagst (21%).
  • Slechts 22% gelooft dat sociale media organisaties te vertrouwen zijn voor het beschermen van persoonsgegevens. Van alle ondervraagde 25 tot 34 jarigen, vertrouwt 35% sociale media organisaties en tussen de 55 en 64 jaar slechts 9%.
  • Gemiddeld 80% is van mening dat sociale media organisaties die persoonsgegevens opslaan aan strengere richtlijnen moeten voldoen. Ook hier is een generatieverschil zichtbaar, met 86% bij de 55-64 jarigen en 70% bij de 18-34 jarigen.


Wantrouwen informatie van overheden
Consumenten wantrouwen ook de informatie over cybersecurity die ze van hun overheden ontvangen. Ambtenaren in veel landen zijn bijvoorbeeld van mening dat de veiligheidsrisico's van door overheden gecontroleerde encryptie voor backdoors minder belangrijk zijn dan toegang verlenen tot versleutelde persoonsgegevens aan wetshandhavers. Op de vraag of wetgeving die overheden toegang geeft tot versleutelde persoonlijke gegevens zal bijdragen aan betere bescherming tegen terroristen, antwoord bijna tweederde (64%) ontkennend.

"Mensen zijn bijna net zo sceptisch over uitspraken van overheden en sociale mediabedrijven aangaande hun privacy en security”, zegt Kevin Bocek, vice president security strategy & threat intelligence bij Venafi. “Dat is geen verrassing gezien een aantal bekende en soms schandalige missers bij het gebruik en de opslag van gevoelige persoonsgegevens. Veel politici en wetshandhavers willen zelfs surveillancetools en backdoors gebruiken die beter bij autoritaire regimes passen, dan bij democratieën. Als we overheden niet  kunnen vertrouwen voor het beschermen van persoonsgegevens, is het moeilijk voor te stellen hoe zij de publieke sector effectief kunnen reguleren.”

Plaats op:
Datum: 26 september 2019
Bron: Venafi
Gerelateerde artikelen  
26-11-2018 Nieuws IT-securityexperts adviseren ambtenaren training in cybersecurity te volgen
28-03-2018 Nieuws Bijna helft Nederlanders voelt zich veiliger door GDPR
06-12-2018 Nieuws Meerderheid consumenten stopt organisatie in de ban bij datalek
04-04-2019 Nieuws Cybercrime viert nog steeds hoogtij in Nederland
31-12-2019 Nieuws Encryptiesleutels minder beveiligd dan wachtwoorden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.