Nieuws  
 

Visma Connect, aanbieder van critical payment-diensten, en FICO zijn een samenwerkingsverband aangegaan om samen FICO’s best-in-class Anti-Financial Crime Solutions voor Know Your Customer (KYC), anti-money laundering (AML), en real-time sanctions screening aan banken, fintechs en PSD2 en betalings dienstverleners aan te bieden.

In dit nieuwe samenwerkingsverband zal Visma Connect haar klanten de FICO® Siron™ Anti-Financial Crime software als een SaaS-oplossing aanbieden, en de IT- en platformintegratie verzorgen. FICO’s Anti-Financial Crime Solutions zullen worden aangeboden als integraal onderdeel van de SaaS-portefeuille van Visma Connect' Critical Payments.

De samenwerking tussen beide bedrijven zal heel West-Europa beslaan, waarbij de focus in eerste instantie op Nederland en de Scandinavische landen zal liggen.

"Financiële dienstverleners krijgen te maken met steeds strengere wet- en regelgeving terwijl ze nu al meer dan 4% van hun totale inkomsten kwijt zijn aan compliance", aldus Jürgen Krieg, senior director for sales bij FICO. “Toezichthouders willen dat financiële dienstverleners nog meer doen om financiële criminaliteit en terrorismefinanciering te voorkomen, en ook de nieuwe fintechs en PSD2 dienstverleners worden er steeds meer toe aangezet om hun processen beter te bewaken. Daarnaast is met de komst van SEPA Instant Payments de huidige op batches gebaseerde sanction screening niet langer toereikend en moet er een upgrade plaatsvinden naar real-time screening, zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag. Dankzij onze samenwerking met Visma Connect kunnen we allerlei soorten payment providers helpen om met minder inspanningen en kosten aan deze eisen te voldoen.”

Plaats op:
Datum: 24 september 2019
Bron: Visma
Gerelateerde artikelen  
27-09-2017 Nieuws Gemalto helpt bij vereenvoudigen van encryptie activiteiten
23-09-2011 Nieuws Tele Connect met 3 nieuwe merken op de markt
25-01-2018 Nieuws Biometrische authenticatie wordt gemeengoed
20-07-2006 Nieuws Sybase Financial Fusion werkt samen met RSA Security
24-09-2007 Nieuws Strategische alliantie tegen het skimmen van passen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.