Nieuws  
 

Cisco heeft zich aangesloten bij het door Motiv ICT Security geïnitieerde Consortium tegen Cyberpesten. Het door het consortium ontwikkelde gratis VR-lespakket ‘Doe iets!’ tegen cyberpesten gaat door Cisco gedistribueerd worden. Het pakket bevat VR-brillen die van school naar school gaan. Dankzij de ondersteuning van Cisco kunnen nu nog meer scholen gebruikmaken van het lespakket en blijft het pakket geheel kosteloos voor scholen. Het VR-lespakket is in maart van dit jaar gelanceerd en het aantal aanvragen vanuit scholen blijkt overweldigend.

Binnen een week na de lancering in maart was het VR-lespakket tegen cyberpesten al tot ver in 2020 gereserveerd. Op 6 mei zijn de eerste 60 VR-brillen en het lespakket officieel in gebruik genomen. In de afgelopen 3 maanden hebben de VR-brillen 5.400 kilometer door heel Nederland afgelegd van Terschelling tot Ulestraten. Meer dan 3.000 kinderen uit 150 klassen van ruim 30 scholen hebben inmiddels het lespakket ervaren. Cisco gaat de logistiek achter de VR-brillen verzorgen om zo nog veel meer scholen te kunnen bereiken in de strijd tegen cyberpesten.

Richard Wolters, Marketing Manager bij Motiv: "Wij zijn er trots op dat ook onze partner Cisco zich aansluit bij dit initiatief om ook de digitale wereld voor kinderen veiliger te maken. Zo kunnen we nog meer leerkrachten en kinderen helpen met het stoppen van cyberpesten. De eerste drie maanden hebben enorm veel reacties, lieve dankwoorden en aangrijpende verhalen opgeleverd. Dit onderstreept voor ons als consortium de waarde van dit gratis lespakket.”

Michel Schaalje, Lead Security bij Cisco Nederland: "Bij ons staat de digitale versnelling van Nederland hoog op de agenda. Dit hebben we vormgegeven in een driejarig investeringsprogramma dat draait om digitale oplossingen voor complete ketens. Cisco is hiermee een lange termijn samenwerking aangegaan met de Nederlandse overheid, industrie, universiteiten en andere onderwijs-, zorginstellingen en belangenorganisaties. Wij zijn enthousiast dat we onze samenwerking met het Consortium tegen Cyberpesten hieraan toe kunnen voegen. We kijken ernaar uit om scholen te ondersteunen in hun strijd tegen cyberpesten.”

Consortium tegen Cyberpesten
Het Consortium tegen Cyberpesten is een initiatief van Motiv ICT Security en de Gemeente Amsterdam. Het is voortgekomen uit een alternatieve invulling van de Social Return on Investment-afspraken die zijn gemaakt in het kader van de Motiv gegunde aanbesteding voor het leveren van cybersecuritydiensten aan de gemeente Amsterdam. Het consortium bestaat verder onder andere uit Parnassia Groep, Stichting Shoot, VeiligheidNL, Gemeente Drechtsteden, TNO, Hogeschool van Amsterdam, Mediacollege Amsterdam, Practoraat Het Nieuwe Kijken en nu dus ook Cisco. Meer informatie: https://cyberpesten.motiv.nl/
 
Virtual Reality
Motiv zet VR al langer in om het risicobewustzijn van mensen te bevorderen en een gedragsverandering te bewerkstelligen op het gebied van informatie- en cyberveiligheid. Met ‘Doe iets!’ zet Motiv haar ervaring met deze innovatieve technologie in om een bewustwording en gedragsverandering onder jongeren te bewerkstelligen op het gebied van cyberpesten.


Virtual Reality Lespakket

Plaats op:
Datum: 27 september 2019
Bron: Motiv
Gerelateerde artikelen  
26-03-2019 Nieuws Motiv ICT Security lanceert Virtual Reality-lespakket in strijd tegen cyberpesten …
25-06-2019 Nieuws Motiv ICT Security en Cisco intensiveren hun samenwerking
31-10-2018 Nieuws Nederlanders willen cybercrime en veilig internetten in lespakket scholen
18-07-2019 Nieuws Samenwerkingspartners winnen aanbesteding GGI-Veilig
18-06-2019 Nieuws Cisco sluit zich aan bij securitybelangenvereniging Cyberveilig Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.