Nieuws  
 

Shared Service Center (SSC) DeSom, het IT-samenwerkingsverband tussen zes lokale overheden in Nederland, heeft gekozen voor Unisys Stealth microsegmentatie-beveiligingssoftware op meer dan 30 locaties. Stealth beschermt gegevens van burgers, beveiligt de kritieke IT-infrastructuur van SSC DeSom en maakt het mogelijk om te voldoen aan nationale regelgeving als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het stelt SSC DeSom ook in staat om de IT-activiteiten van alle partners binnen een enkele omgeving te beheren, waarmee de inzet van meerdere firewalls overbodig wordt.

De implementatie gaat burgerdata beveiligen voor 138.000 inwoners van de zes West-Friese gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Stede Broec, Opmeer, Medemblik en Koggenland. Het helpt SSC DeSom ook bij het beschermen van grote hoeveelheden gevoelige gegevens.

Stealth maakt het gebruik van zogenaamde ‘zero trust architecture’-modellen mogelijk en heeft Dynamic Isolation-mogelijkheden om apparaten of gebruikers snel te isoleren als er kwaadwillende software, misbruik of ongeoorloofde toegang tot gegevens wordt gedetecteerd. Stealth verkleint de kans op succesvolle cyberaanvallen door het netwerk op te delen in strikt gescheiden kleinere segmenten (‘microsegmentatie’) die ‘Communities of Interest’ (COI’s) worden genoemd. Door veilige COI's in te stellen, verkleint Stealth het aanvalsoppervlak door alle communicatie tussen door Stealth beveiligde netwerkcomponenten te versleutelen en de apparaten onzichtbaar te maken voor ongeautoriseerde gebruikers.

Stealth is zo geconfigureerd dat de IT-activiteiten van elke gemeente worden beveiligd in overeenstemming met hun specifieke eisen en wensen, maar worden beheerd door SSC DeSom via een homogene en geïntegreerde omgeving. Het resultaat is dat gebruikers alleen toegang hebben tot de applicaties en gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen en geen toegang meer hebben tot de gegevens van andere gemeenten. Zo wordt de kans op een succesvolle cyberaanval verkleind en de verspreiding van kwaadaardige software tussen gemeenten voorkomen. Dit betekent bijvoorbeeld voor de ambtenaren op de financiële afdelingen van West-Friesland dat zij nu alleen toegang hebben tot de financiële systemen binnen hun gemeente, zonder dat ze toegang hebben tot verdere gegevens van burgers.

De implementatie volgt op het winnen van een aanbesteding door Unisys, waarmee het bedrijf de status van vertrouwde partner van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft verworven.

Plaats op:
Datum: 20 september 2019
Bron: Unisys
Gerelateerde artikelen  
02-12-2019 Nieuws Beveiligd biometrisch identiteitsmanagement van Unisys
08-05-2019 Nieuws Nieuwe software van Unisys beschermt tegen identiteitsfraude
15-02-2017 Nieuws Unisys lanceert digitaal omnichannel bancair platform Elevate
05-04-2018 Nieuws Nieuwe endpoint-beveiligingsoplossing van Unisys
01-07-2009 Nieuws Unisys doorbreekt security belemmeringen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.