Nieuws  
 

Sharp heeft het ISO 27001-certificaat voor processen rondom databeveiliging ontvangen. Deze certificering toont aan dat Sharp voldoet aan de hoogste norm op het gebied van databeveiliging. Bovendien betekent het dat Sharp een betrouwbare partner is voor klanten en leveranciers doordat taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden op het gebied van informatiebeveiliging transparant zijn.

Een ISO 27001-certificering toont aan dat een organisatie maatregelen, processen en procedures hanteert, die aantonen dat het bedrijf serieus met informatiebeveiliging omgaat. Voor Sharp is de certificering het gevolg van de implementatie van een robuust informatiebeveiligingsmanagementproces. Dit beleid is van toepassing op alle fysieke en elektronische data waar Sharp verantwoordelijkheid voor draagt, op gevoelige data van klanten en werknemers, en op andere bedrijfsgevoelige informatie in het bijzonder.

Edmar Perdon, Director Service & Operations bij Sharp: “We streven ernaar de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van onze gebruikersdata zeker te stellen en we willen kunnen garanderen dat het Sharp-platform geschikt is voor het delen van, en werken met gevoelige informatie. Om dit te realiseren, hebben we de rollen op zo’n manier ingericht, dat taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden op het gebied van informatiebeveiliging duidelijk zijn. Doordat we de informatiebeveiliging op orde hebben, kunnen we bij afwijkingen eenvoudig bijsturen en direct adequate maatregelen nemen. De beveiliging van data op onze multifunctionele printers was al gecertificeerd. Nu hebben we ook als organisatie een ISO 27001-certificering – voor ons een logische volgende stap.”

Om ervoor te zorgen dat de ISO 27001-certificeringsnorm van kracht blijft, zal Sharp het managementsysteem voor informatiebeveiliging continu blijven ontwikkelen. Perdon: “Tijdens interne audits en vergaderingen zullen gedurende het jaar de gekwantificeerde doelen voor informatiebeveiliging worden beoordeeld. Zo weten we zeker dat we onze klanten te allen tijde een veilige en betrouwbare service kunnen blijven bieden.”

Plaats op:
Datum: 30 augustus 2019
Bron: Sharp Electronics Benelux bv
Gerelateerde artikelen  
21-09-2018 Nieuws Solipsis BV behaalt ISO 27001 certificering
14-11-2018 Nieuws CoolProfs realiseert ISO 27001 Certificering
11-10-2019 Nieuws Munckhof ontvangt ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging
15-11-2017 Nieuws Sharp voldoet als eerste aan beveiligingsstandaard gegevensbescherming
21-01-2019 Nieuws Hoffmann ontvangt ISO/IEC 27001:2013 certificaat van DEKRA
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.