Nieuws  
 

Apps waarmee betaalverzoeken verstuurd kunnen worden, zoals Tikkie, zijn vooral populair onder jongeren. Ruim 6 op de 10 Nederlanders onder de 34 jaar verstuurt wel eens betaalverzoeken via hun smartphone om geld (terug) te vragen. Bij 55-plussers gaat het om slechts 11%.  Dit en meer blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MeMo2 in opdracht van online bank Knab, dat onlangs zelf de betaalverzoek-optie heeft toegevoegd aan de eigen app.

Vrees voor veiligheid onder ouderen onterecht
Vooral ouderen zetten vraagtekens bij de veiligheid van betalingen via een mobiele app. Slechts 18% ziet betalen via betaalverzoek- of bank-apps als een van de veiligste betaalmethodes. Onder jongeren is dit percentage veel hoger (32%). 68% van de ouderen boven de 55 jaar beschouwt internetbankieren (via de computer) als een van de veiligste betaalmethoden. Jongeren noemen iDEAL het vaakst als veiligste betaaloptie (62%).

App minstens net zo veilig als web
Marcel Kalse, medeoprichter van Knab, over de veiligheid van bank-apps: “Zolang je de bank-app downloadt via de officiële kanalen van Apple of Google én je apparaat regelmatig updatet, is bankieren via bank-apps veilig. Zonder teveel op de details in te gaan, mag je stellen dat bankieren via een bank-app echt minstens net zo veilig is als bankieren via het web.”

Hoge waardering voor betaalverzoeken
Opvallend is dat gebruikers van alle leeftijden erg te spreken zijn over het versturen van betaalverzoeken. Ouderen geven deze betaalmethode gemiddeld een rapportcijfer van 7,7. Jongeren zijn nog enthousiaster en geven gemiddeld een 8,1. Door beide groepen wordt vooral de snelheid en het gemak van online betaalverzoeken geprezen.

Plaats op:
Datum: 27 augustus 2019
Bron: Knab
Gerelateerde artikelen  
26-06-2006 Nieuws Kwart Nederlanders voelt zich geregeld onveilig
23-07-2008 Nieuws ADT Fire & Security beveiligt SNS Bank en SNS Regio Bank
09-02-2011 Nieuws Ouderen geen makkelijke prooi voor overvaller
16-11-2009 Nieuws Zorg over onveilig betalen internet
21-12-2017 Achtergrondartikelen De SMS is 25 jaar jong, maar zal die nog lang leven??
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,75 seconden.