Nieuws  
 

Er zijn veel ondernemers die vergeten hoe belangrijk een brandkast of kluis is. En dat terwijl brandwerende kasten belangrijke voordelen hebben en zelfs de ondergang van jouw bedrijf kunnen voorkomen. Welke voordelen hebben kluizen en brandwerende kasten voor jou als ondernemer? En welke soorten en uitvoeringen zijn er zoal op de markt beschikbaar?

Voordelen van een goede kluis
Brandkasten, kluizen of brandwerende kasten hebben de nodige voordelen. De belangrijkste reden om een sterke kluis dan wel brandwerend opbergsysteem aan te schaffen is het vergroten van de veiligheid. Door een goede kluis aan te schaffen, maak je het inbrekers nagenoeg onmogelijk om jouw belangrijkste documenten en spullen te stelen. Zeker als je ervoor kiest een verzwaarde kluis te kopen of de kluis goed aan de muur of vloer verankerd. Veilig zijn brandwerende kluizen en kasten ook als er onverhoopt een brand in jouw bedrijf woedt. De belangrijkste documenten, zoals contracten en certificaten, blijven dan gespaard. Dit kan cruciaal zijn voor het niet failliet gaan van jouw onderneming. En natuurlijk kun je in de kluis ook grote hoeveelheden contact geld opslaan, hoewel het natuurlijk aan te raden is om - om veiligheidsredenen - zoveel mogelijk met giraal geld te werken. Tenslotte: let op dat er verzekeraars zijn die de verzekeringspremies verlagen als je als ondernemer gebruikmaakt van een goede kluis. Zo levert jouw brandwerende kast of kluis maandelijks geld op, naast het feit dat jouw belangrijkste spullen, documenten en geld veilig opgeborgen liggen.

Soorten brandwerende kluizen en kasten
Er zijn uiteenlopende soorten veiligheidskluizen en kasten beschikbaar. Een van de standaarden is de mechanisch bedienbare kluis of brandkast. Daarnaast kun je kiezen voor elektronisch te bedienen kluizen en kasten. Voordelig aan dit kluistype is dat deze beveiligde kasten kunnen worden aangesloten op het alarmsysteem. Tikt iemand een foutieve code in of breekt iemand de kluis af, dan kun je instellen dat het alarm afgaat en ben jij - of de politie - snel ter plaatse. Verder is er veel keuze hoe je de kluis precies open wilt kunnen maken. Tegenwoordig kan dit via stemherkenning, een irisscanner, een scan van jouw vingerafdruk en ook door middel van stemherkenning. Verder kun je bij elektronische brandkasten en kluizen ook opteren voor een tijdschakelaar, die bijvoorbeeld ingesteld is op openen van de kluis een kwartier na de codescan. Zo maak je het inbrekers, dieven of overvallers nog lastiger om jouw kluis te kraken en leeg te roven.

Plaats op:
Datum: 27 augustus 2019
Gerelateerde artikelen  
27-11-2008 Nieuws Decemberoffensief politie voor winkeliers
03-01-2012 Nieuws Reeleeze komt met nieuwe Internet Kassa
18-01-2008 Nieuws LIPS Zorgkluis ontzorgt thuiszorg!
07-06-2011 Nieuws FireAlert komt met blusssyteem voor schakelkasten
02-01-2019 Nieuws Meldpunt Cashafhandeling voor gedupeerde winkeliers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.