Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Onderzoek van Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, toont aan hoe cybercriminelen Twitter misbruiken door middel van tech support-oplichting, command-and-control-activiteiten en data-exfiltratietechnieken. Onderzoekers van Trend Micro analyseerden een grote hoeveelheid data van Twitter om verbanden te identificeren, afwijkingen te ontdekken en belangrijke inzichten te verkrijgen.

Fake Twitter-accounts
Trend Micro zag hoe criminelen met fake Twitter-accounts (en fake support nummers) zich voordoen als legitieme leveranciers. Gebruikers bellen dat fake telefoonnummer, ervan uitgaande dat ze de helpdesk van de juiste partij te spreken krijgen. Vervolgens worden zij verleid tot het delen van creditcardgegevens of tot het installeren van malafide content op hun computer. Deze wijze van tech support-oplichting is vaak onderdeel van een multi-platformstrategie met YouTube, Facebook en andere kanalen zodat de fake tech support-websites – die door de zoekmachines gelinkt worden aan de fake social media-accounts – hoger in de zoekresultaten verschijnen (SEO).

Malafide en bonafide doeleinden
Terwijl criminelen het sociale netwerk gebruiken voor malafide doeleinden, kunnen onderzoekers op het gebied van security bedreigingen de kracht van social media inzetten voor bonafide doeleinden. Belangrijke voorbeelden zijn het gebruik van Twitter voor het monitoren van bekendmakingen van kwetsbaarheden om te informeren over essentiële patches, alsmede het scannen op aanvalsindicatoren, regels voor het detecteren van bedreigingen, en andere contextuele informatie ten behoeve van threat intelligence.

Trend Micro adviseert gebruikers om de geldigheid van een Twitter-account te controleren door – in plaats van via het sociale platform – een direct bezoek te brengen aan de bedrijfswebsite. Voor security teams is het belangrijk dat zij de Twitter-data valideren wanneer zij die gegevens gebruiken voor hun onderzoeken of threat intelligence.

Plaats op:
Datum: 2 augustus 2019
Bron: TREND MICRO BeNeLux
Gerelateerde artikelen  
21-05-2010 Nieuws Twitter wordt aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen
16-07-2009 Nieuws Twitter account CEO gehackt
13-07-2009 Nieuws Twitter Trending Topics bevatten regelmatig kwaadaardige links
02-10-2009 Nieuws Trend Micro en ASUS sluiten OEM-overeenkomst
11-06-2018 Nieuws Awards voor Nederlandse partners Trend Micro
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.