Nieuws  
 

NTT Security lanceert de Women in Cybersecurity Awards. Het bedrijf wil met deze awards getalenteerde vrouwelijke professionals en nieuwkomers in de cybersecurity-sector eren en inspireren.

De awards zijn ontwikkeld in samenwerking met Global Digital Women (GDW) en geven een stem aan vrouwen die in Europa actief zijn in cybersecurity. Daarnaast inspireren ze vrouwen om een loopbaan in deze branche te overwegen. Het project is tevens onderdeel van de langetermijndoelstelling van NTT Security om meer vrouwen aan te nemen. Op dit moment is 26 procent van het Europese werknemersbestand van NTT Security vrouw.

Iedereen kan vrouwelijke experts uit de cybersecurity voordragen in twee categorieën: ‘Nieuwkomers’ (zij die twaalf maanden actief zijn in cybersecurity) en ‘Professionals’ (zij die meer dan vijf jaar werkzaam zijn in de branche). Daarnaast is het ook mogelijk voor kandidaten om zichzelf aan te melden.

Aanmeldingen zijn tot 16 augustus 2019 mogelijk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en tot 13 september in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en de Scandinavische landen. Een panel van onafhankelijke experts zal deze inzendingen dan beoordelen en de winnaars kiezen. Deze worden bekend gemaakt tijdens Information Security World, een reeks van twee branche-events die NTT Security op 17 september organiseert in Wenen en op 15 oktober in Londen.

Kai Grunwitz, senior vicepresident NTT Security EMEA: “Zo lang we ons kunnen herinneren, heeft de tech-industrie een sterke onbalans tussen mannen en vrouwen. Als we kijken naar het wereldwijde gebrek aan cyber-skills is het duidelijk dat we in de richting van een crisis gaan. Met deze Women in Cybersecurity Awards is het onze missie om getalenteerde vrouwen in de branche de zichtbaarheid te geven die ze verdienen. Wij bedanken hen voor wat ze dagelijks in de praktijk doen en willen ook meer vrouwen aanmoedigen om naam te maken in cybersecurity. Er zijn nog te weinig vrouwen werkzaam in de branche en het lukt recruiters niet om de beloftes op het gebied van diversiteit in te lossen.”

Volgens de meest recente gegevens van ISC2 is er een tekort van 2,9 miljoen professionals in de cybersecurity-sector. Van alle professionals in de branche is 24 procent vrouw. Dat is een verbetering ten opzichte van de eerder voorspelde 11 procent, dat in Europa zakte naar 7 procent. Die stijging heeft echter meer te maken met een andere rekenmethode dan met een significante verbetering. Mannen domineren nog steeds de sector als het om topfuncties gaat; 87 procent van alle CISO’s bij Fortune 500-bedrijven is man.

“Onze branche moet vrouwen blijven interesseren voor cybersecurity”, zegt Grunwitz. “Aangezien diversiteit niet in korte tijd op te lossen is, hopen we met de nieuwe awards de zichtbaarheid van vrouwelijke professionals te vergroten.”

Plaats op:
Datum: 21 juni 2019
Bron: NTT Security
Gerelateerde artikelen  
23-04-2013 Nieuws Sonesson van Axis (beveiligings) Woman of the Year
14-11-2011 Nieuws Vrouwelijke bodyguards voor rijke Chinese vrouwen
01-12-2009 Nieuws Mannen opmerkzamer op stelende collega's dan vrouwen
28-11-2017 Nieuws Nedap in de prijzen tijdens Britse Security & Fire Awards
24-01-2019 Nieuws Sodexo erkend door Bloomberg voor gendergelijkheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.