Nieuws  
 

San Francisco verbiedt het gebruik van technologie voor gezichtsherkenning voor overheidsinstellingen. Voor een stad die bekend staat om IT en tech een op eerste gezicht bijzondere beslissing. Volgens David Warburton, Senior Threat Research Evangelist van F5 Networks, is de keuze echter te verklaren vanuit privacy- en security-overwegingen.

"Internetbeveiliging en privacy hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren, mede dankzij technologie en wetgeving zoals GDPR/AVG. Hierdoor moeten én kunnen organisaties zorgvuldiger omgaan met persoonlijke gegevens. Technologie kan echter ook steeds vaker opdringend worden toegepast, tot op het punt dat mensen het ongemakkelijk vinden en de impact op hun dagelijkse leven te groot wordt", aldus Warburton.

"Als internationale tech-hub is de keuze van San Francisco wellicht verrassend, maar de technologie heeft nog veel zwakke plekken en privacy-issues. Het is vooral zorgwekkend hoe alle verzamelde biometrische data wordt verwerkt en opgeslagen. Veel overheden staan niet bekend om hun geweldige track record in internetbeveiliging, en de grote verzamelingen met biometrische gegevens vormen ook een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. De geografische verschillen in visies hierop zijn ook interessant. In China lijkt gezichtsherkenning algemener geaccepteerd en wordt het ingezet voor onder andere het herkennen van verkeersovertreders en om de gemoedstoestand van kinderen in klaslokalen te herkennen. In andere delen van de wereld bevindt gezichtsherkenning zich nog in een testfase, om de effectiviteit en privacy-gevolgen te bepalen."

Plaats op:
Datum: 16 mei 2019
Bron: F5 Networks
Gerelateerde artikelen  
21-06-2019 Nieuws De Wachtwoordvrije Toekomst
03-12-2018 Nieuws Test met gezichtsherkenning voor snellere stadiontoegang
18-10-2019 Nieuws Normcommissie Biometrie van start
13-12-2018 Achtergrondartikelen IT-trends in quotes voor 2019
01-11-2019 Nieuws Thales en Ground Labs wilen data discovery vereenvoudigen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.