Nieuws  
 


“De Europese Commissie heeft geen enkel bewijs voor onethisch gebruik van Kaspersky Lab producten,” zo bevestigt de Europese Commissie in een officiële verklaring. Deze verklaring is een reactie op het verzoek van Gerolf Annemans, lid van het Europees Parlement die in maart 2019 een aantal vragen heeft gesteld aan de Europese Commissie naar aanleiding van een resolutie van het Europees Parlement van 13 juni 2018 waarin onder andere werd gesteld dat Kaspersky Lab producten zo mogelijk ‘gevaarlijk’ of zelfs ‘kwaadaardig’ kunnen zijn.

“Uw securitysoftwareproducten zijn veilig. Dat is wat we inmiddels van meerdere Europese overheidsfunctionarissen te horen hebben gekregen. Ik ben uiteraard enorm blij dat de Europese Commissie dit nu ook publiekelijk bevestigt,” zegt Anton Shingarev, Vice President Public Affairs bij Kaspersky Lab. “Dit onderstreept het belang van ons Global Transparency Initiatief waarbij we inzage geven in softwarebroncodes en gegevens hebben verhuisd van Rusland naar Zwitserland. Inmiddels openen we steeds meer transparantiecentra in Europa met het doel te blijven investeren in vertrouwen onder zowel onze klanten als overheidsinstanties. We hopen dat deze verklaring van de Europese Commissie ook nationale overheidsinstanties helpt bij het nemen van beslissingen die gebaseerd zijn op feitelijk bewijs in plaats van geruchten of ongefundeerd onderzoek.”

Deze verklaring volgt op eerdere vergelijkbare uitspraken van o.a. de Belgische premier en topambtenaren vanuit de Duitse en Franse regering.

Plaats op:
Datum: 23 april 2019
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
12-11-2018 Nieuws Belgische overheid behoudt vertrouwen in Kaspersky Lab
04-10-2019 Nieuws Forrester plaatst Kaspersky bovenaan in malwarepreventie
13-07-2017 Nieuws Oprichting commissie voor cybersecurity en gegevensbescherming
28-06-2006 Nieuws Meer ruimte voor buitenlandse beveiligers
25-04-2019 Nieuws Spoorloos cyberaanval uitvoeren is makkelijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,75 seconden.