Nieuws  

Axis Communications introduceert de 7e generatie van zijn eigen ARTPEC-chip, geoptimaliseerd voor netwerkvideo. Deze chip maakt een reeks nieuwe toepassingen en functies mogelijk voor de Axis-netwerkcamera's, waaronder nog betere beeldweergave, verbeterde beveiligingsfuncties, krachtige compressie en indrukwekkende analytics 'on the edge'. Omdat de chip volledig door Axis is ontwikkeld, biedt deze bovendien een extra laag controle en zekerheid, cruciaal voor effectieve cybersecurity. In de toekomst zal de nieuwe chip de basis vormen voor het overgrote deel van de Axis-netwerkvideoproducten. Eén van de eerste camera’s met deze chip is de AXIS P1375, die volgende maand op de ISC West in Las Vegas zal worden gepresenteerd. Axis Communications introduceert de 7e generatie van zijn eigen ARTPEC-chip.
"Wij geloven dat Axis in de huidige markt een sterk concurrentievoordeel heeft, omdat wij één van de weinige fabrikanten zijn met een eigen system-on-chip", zegt Johan Paulsson, Chief Technology Officer. "We hebben de volledige controle over iedere afzonderlijke transistor, wat erg goed is vanuit het oogpunt van vertrouwen en cybersecurity. Bovendien is onze chip, in tegenstelling tot andere chips, niet ontworpen voor allerlei verschillende doeleinden. Integendeel, ARTPEC-7 is 100% geoptimaliseerd voor de netwerkvideo-oplossingen van Axis."

Nog betere beelden in alle omstandigheden
Dankzij een volledig nieuw ontworpen pipeline voor beeldverwerking, verbetert de chip de bekende Axis-technologieën die zijn gemaakt voor het aanpakken van lastige lichtomstandigheden. Zo levert bijvoorbeeld Lightfinder 2.0 bij weinig licht meer verzadigde en realistische kleuren dan ooit tevoren, samen met de scherpste beelden van bewegende objecten, zelfs in de donkerste gebieden.

Op dezelfde manier biedt Forensic WDR nog duidelijkere beelden en meer details in situaties met tegenlicht of bij grote verschillen tussen de lichtste en donkerste gebieden. Verhoogde lichtgevoeligheid vergroot ook het verlichtingsbereik voor Axis-camera’s met IR aanzienlijk.

ARTPEC-7 beschikt over geïntegreerde beveiligingsfuncties voor Axis-camera's, waaronder ondertekende firmware, zodat alleen beveiligde en geautoriseerde firmware kan worden geïnstalleerd. Daarnaast beschikt de chip over secure boot, wat het opstarten van ongeautoriseerde firmware voorkomt.

Krachtige compressie
Gebruikers kunnen bij toekomstige Axis-camera's kiezen tussen H.264- en H.265-videocodering, afhankelijk van wat het beste past bij hun systeem- en bewakingsbehoeften. In combinatie met de Axis Zipstream-technologie is nu nog minder bandbreedte en opslagruimte noodzakelijk, zonder in te leveren op beeldkwaliteit. Gebruikers zijn bovendien vrij om hun keuze voor een bepaalde videocodering op ieder gewenst moment te veranderen.

Tot slot beschikt deze chip over een engine voor real-time objectdetectie, waarmee Axis en Axis-partners analytics kunnen ontwikkelen om personen, gezichten en objecten automatisch te herkennen en van elkaar te onderscheiden.

Plaats op:
Datum: 10 april 2019
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
18-01-2012 Nieuws Nieuwe chip van Axis voor betere beeldkwaliteit
16-11-2011 Nieuws AXIS introduceert verbeterde thermische netwerkcamera’s
17-04-2007 Nieuws IBM integreert Axis-camera’s in surveillance-oplossing
20-04-2010 Nieuws Axis introduceert camera's voor professionele videosurveillance
23-07-2019 Nieuws Axis Communications introduceert AXIS Live Privacy Shield
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.