Nieuws  
 

Venafi heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar cyberdreigingen en offensief hacken. Daarvoor heeft het bedrijf 517 IT-beveiligingsexperts ondervraagd tijdens de RSA Conference 2019 in San Francisco. De drie belangrijkste onderzoeksresultaten zijn:

  • 87% van de respondenten zegt dat er momenteel een cyberoorlog gaande is
  • 72% is van mening dat landen het recht moeten hebben om cybercriminelen die aanvallen op hun infrastructuur uitvoeren ‘terug te hacken'
  • 58% vindt dat particuliere organisaties ook het recht hebben om terug te hacken


Methoden voor cyberdefensie
Momenteel verbiedt de Computer Fraud and Abuse Act veel methoden voor cyberdefensie, waaronder toegang tot de computer van een hacker zonder toestemming. In de Verenigde Staten is in oktober 2018 de Active Cyber Defense Certainty (ACDC) Act geïntroduceerd voor een actieve cyberdefensie. Deze is opgesteld om vervolging voor fraude en gerelateerde activiteiten met betrekking tot computers te voorkomen, voor personen die zich verdedigen tegen ongeoorloofde inbraken in hun computers.

"Dit onderzoek maakt duidelijk dat beveiligingsexperts zich bedreigd voelen", zegt Kevin Bocek, vice president security strategy & threat intelligence bij Venafi. "Door de toenemende finesse en frequentie van cyberaanvallen op bedrijven, krijgt iedereen te maken met een cyberoorlog. Nu hebben bedrijven wettelijk gezien niet eens het recht zich actief te verdedigen tegen cyberaanvallen. Zelfs als dat wel zou mogen, schatten organisaties hun mogelijkheden te optimistisch in om de juiste aanvaller te treffen. Zelfs met de meest geavanceerde technologie is het bijna onmogelijk te ontdekken wie de aanval heeft uitgevoerd. Hackers gebruiken namelijk meerdere technieken om de beveiligingsexperts te misleiden.”

“De meeste organisaties kunnen zich beter focussen op het versterken van hun verdediging”, vervolgt Bocek. “Wij zien een enorme groei in cloud, DevOps en technologieën voor het beschermen van machine-identiteiten. Die maken het mogelijk digitale services weer snel te herstarten na een hack,  waardoor de impact van aanvallen te beperken is.”

Plaats op:
Datum: 22 maart 2019
Bron: Venafi
Gerelateerde artikelen  
21-12-2016 Nieuws Toename gebruik encryptiesleutels in 2017
02-04-2019 Achtergrondartikelen CIO onderzoek: certificaten veroorzaken vaker storingen
07-02-2017 Nieuws Certificaten veroorzaken storingen bij meerderheid onderzochte bedrijven
13-04-2018 Nieuws Bedrijven niet voorbereid op cyberaanvallen vijfde generatie
18-10-2018 Nieuws Merendeel bedrijven moeite met identificeren en beschermen apparatuur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.