Nieuws  
 


G DATA, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, en Avans Hogeschool organiseerden gisteren een hacksessie om studenten klaar te stomen voor een baan in de IT-security.

Gedurende de hacksessie gingen ruim 80 Avans studenten en -docenten, de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot servers die speciaal voor het evenement waren geplaatst. Voorafgaand aan de hacksessie kregen de studenten een masterclass van Eddy Willems, security evangelist bij G DATA. Tijdens de masterclass kregen de studenten een gedetailleerd inzicht in het dark web en bovendien de mogelijkheid om vragen te stellen over deze ondergrondse economie.

Het winnende team bestond uit de studenten van de opleiding Technische Informatica. De winnaars Olaf van Wijngaarden, Bart van Es, Lorenzo Stolk, Ruben Woldhuis, Ralph Rouwen en Gerben van Dooren, waren erg enthousiast over de hacksessie. “We zijn heel erg blij dat we de wedstrijd hebben gewonnen!,” aldus Ruben Woldhuis namens de winnende groep. “Het was erg leuk om mee te doen en daarnaast was de masterclass ook erg interessant. Wij hopen dan ook dat Avans Hogeschool vaker dit soort initiatieven gaat organiseren. Op deze manier doen we op leuke manier ervaring op en komen we rechtstreeks in contact met het bedrijfsleven.”
 
Samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt
Vanwege het schrijnende tekort aan security professionals zijn samenwerkingen tussen hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven cruciaal. Samen optrekken leidt tot nieuwe kennis en innovaties. Dit versterkt niet alleen de economische positie van het bedrijfsleven, maar waarborgt ook de cyberveiligheid in de toekomst. Het initiatief tussen Avans Hogeschool en G DATA is opgezet in het belang van alle betrokkenen en draagt bij aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Plaats op:
Datum: 15 maart 2019
Bron: G DATA
Gerelateerde artikelen  
12-02-2013 Nieuws Osec helpt nieuwe minor-opleiding domotica Hogeschool Utrecht
05-03-2009 Nieuws Hogeschool Avans kraakt veiligheid rechtbanken
17-10-2013 Nieuws TSC investeert in de volgende generatie
05-12-2016 Nieuws IT Masters: Robots komen sneller dan we denken
02-08-2016 Nieuws Hogescholen Amsterdam en Leiden samen in toegepast E-Discoveryonderzoek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,87 seconden.