Nieuws  
 

KnowBe4, aanbieder van het meest uitgebreide platform voor security awareness trainingen en phishing-simulaties ter wereld, kondigt vandaag aan dat het een grote minderheidsinvestering heeft gekregen van investeringsmaatschappij KKR, met steun van Ten Eleven Ventures. De waarde van het bedrijf wordt nu geschat op 800 miljoen dollar (703 miljoen euro). KnowBe4 gaat de kapitaalinjectie gebruiken om de internationale expansie van het bedrijf te bekostigen en om het platform verder uit te breiden met trainingsmodules. KnowBe4 is opgericht door de Nederlander Stu Sjouwerman.

2018 was een bijzonder succesvol jaar voor KnowBe4. Het bedrijf haalde meer dan 120 miljoen dollar (105,5 miljoen euro) aan boekingen en een groei van 110 procent. Sjouwerman, CEO van KnowBe4:“KKR is een belangrijke strategische partner voor KnowBe4 nu we wereldwijd blijven groeien en new school security awareness trainingen naar nieuwe markten brengen .De afgelopen 23 kwartalen is er sprake van explosieve groei en het ziet er niet naar uit dat dit in de toekomst minder gaat worden. Organisaties moeten investeren in de menselijke kant van hun IT-beveiliging en er is geen betere manier om dit te doen door personeel structureel te trainen en te testen tegen de constant veranderende dreiging waar ze aan blootgesteld zijn.”

IT-beveiliging wordt vaak benaderd door te kijken naar technologische oplossingen. KnowBe4 richt zich met zijn security awareness trainingen en gesimuleerde phishing-tests op het gedrag van personeel. Door hen te trainen wordt er een menselijk schild opgetuigd dat de technische beveiligingsoplossingen aanvult. KnowBe4 produceert constant nieuwe content en phishing-simualties om mensen effectief te onderwijzen op het gebied van social engineering, phishing en malware. KnowBe4’s platform wordt door meer dan 23.000 organisaties gebruikt in een groot aantal gereguleerde sectoren, zoals de financiële markt, de gezondheidszorg, de energiesector, de overheid en de verzekeringsmarkt.

Hack vaak gevolg menselijke fout
Stephen Shanley, directeur bij KKR: “Wereldwijd wordt er meer dan 48 miljard Dollar geïnvesteerd aan beveiligingsoplossingen, maar ondanks al dat geldt blijft het aantal hacks en datalekken toenemen. 90 Procent van al die incidenten is het gevolg van een menselijke fout. We zijn ervan overtuigd dat het personeel van een organisatie de eerste en de laatste verdedigingslinie is. En dat is precies waarom we zo enthousiast zijn over onze investering in KnowBe4, de leidende cybersecurity oplossing die de infrastructuur en techniek overslaat en er de hoofdzaak van maakt werknemers slimmere beveiligingsbeslissingen te nemen.“

KKR gaat de investering doen via zijn Next Generation Technology Fund, een fonds dat zich speciaal richt op investeringen in software, beveiliging, internet, digitale media en informatiedienstverlening.

“Training die ervoor zorgt dat medewerkers weerbaarder worden tegen slimme spear phishing aanvallen is belangrijker dan ooit. De oplossing van KnowBe4 brengt het risico van een datalek terug, heeft een goede ROI en is daardoor een effectieve oplossing voor het leeuwendeel van de bedrijven dat worstelt met het trainen van personeel tegen phishing-gevaren,” zegt Mark Hatfield, oprichter en algemeen partner bij Ten Eleven Ventures.

Plaats op:
Datum: 5 maart 2019
Bron: KnowBe4
Gerelateerde artikelen  
22-05-2019 Nieuws KnowBe4 neemt beveiligingsbedrijf CLTRe over
27-06-2019 Nieuws Een derde van de organisaties vatbaar voor phishing
25-07-2019 Nieuws Hackers hebben het meeste succes met LinkedIn-alert
13-08-2019 Nieuws KnowBe4 wapent IT’ers tegen phishing-aanvallen met zelflerende module
03-07-2019 Nieuws Social Media Phishing neemt grote vlucht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.