Nieuws  
 

Datto heeft de bevindingen van het Europese ‘State of the Channel Ransomware Report 2018’ bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat Europese mkb-bedrijven meer te lijden hebben onder ransomwareaanvallen in vergelijking met bedrijven wereldwijd. Europese managed service providers (MSP's) meldden een hoger percentage ransomwareaanvallen op hun klanten dan waar ook ter wereld.

Hoewel hackers zich nu met name richten op bancaire trojans, cryptomining en andere, steeds geavanceerder nieuwe aanvallen, is ransomware nog altijd de grootste bedreiging voor bedrijven. Hackers gaan steeds slimmer te werk door vaker aanvallen uit te voeren, maar per aanval minder losgeld te eisen.Ransomware blijft een enorme bedreiging voor het mkb
Over de periode vanaf het tweede kwartaal van 2016 tot en met het tweede kwartaal van 2018 meldde 84 procent van de Europese MSP’s dat hun klanten slachtoffer zijn geweest van ransomwareaanvallen.

Wereldwijd versus Europa
In het wereldwijde ransomwarerapport komt naar voren dat slechts een op de vier ransomwareaanvallen bij de autoriteiten wordt gemeld. Uit het Europese rapport blijkt dat dit aantal in Europa nog lager is: slechts zestien procent. In de eerste helft van 2018 meldde een verontrustende 42 procent van de MSP's dat klanten op één dag met meerdere aanvallen te maken kregen. Dit is een stijging van 22 procent ten opzichte van 2017 en fors hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 35 procent.De kosten van downtime zijn voor een bedrijf meer dan twaalf keer zo hoog dan de kosten van het gevraagde losgeld
De hoogte van het geëiste losgeldbedrag en de totale kosten van downtime als gevolg van ransomwareaanvallen vielen beide lager uit in 2018 dan het jaar ervoor. MSP’s meldden dat gemiddeld ongeveer 2.293 euro als losgeld van mkb-bedrijven wordt geëist, terwijl de kosten van downtime in verband met een ransomwareaanval gemiddeld uitkomen op 29.294 euro. Dit overstijgt het wereldwijde gemiddelde, waarbij de kosten van downtime tien keer zo hoog zijn dan het gemiddelde gevraagde losgeld.

Mkb-bedrijven tastten in 2018 nog steeds in het duister als het gaat om de frequentie en ernst van ransomwareaanvallen
Bijna 86 procent van de MSP's gaf in 2018 aan "zeer bezorgd" te zijn. Toch geeft slechts 24 procent ervan aan dat hun mkb-klanten daar hetzelfde over denken.

Plaats op:
Datum: 12 februari 2019
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Datto
Gerelateerde artikelen  
25-09-2017 Nieuws Bedrijven betaalden ransomwarehackers vorig jaar ruim 250 miljoen euro
17-10-2019 Nieuws Groeiende financiële schade van downtime door ransomware
13-02-2019 Nieuws Slechts één op de vijf IT security-professionals is zich bewust van infecties …
14-12-2017 Nieuws Datto’s channelprognoses van 2018
26-06-2019 Achtergrondartikelen Waarom staan organisaties stil op het gebied van cybersecurity?
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.