Nieuws  
 

Fortinet brengt nieuwe, krachtig presterende next-generation firewalls (ngfw’s) op de markt. Het gaat om de series FortiGate 3600E, FortiGate 3400E, FortiGate 600E en FortiGate 400E. Deze ngfw’s bieden organisaties de mogelijkheid om intent-based segmentation in hun beveiligingsarchitectuur in te bouwen. Intent-based segmentation biedt organisaties fijnmazige toegangscontrole, voortdurende bewaking van het betrouwbaarheidsgehalte van gebruikers en systemen, integraal overzicht en geautomatiseerde bescherming tegen cyberbedreigingen. De FortiGate 3600E-serie biedt naast intent-based segmentation ook bescherming tegen cyberbedreigingen met een doorvoersnelheid van 30 Gbps en inspectie van het SSL-verkeer met een snelheid van 34 Gbps. De FortiGate 3400E biedt bescherming tegen cyberbedreigingen met een snelheid van 23 Gbps en inspecteert het SSL-verkeer met een snelheid van 30 Gbps.

Door een combinatie van zakelijke groei, de migratie van workloads naar diverse cloud-omgevingen en het toenemende aantal cyberaanvallen hebben organisaties moeite met het inrichten van een omvangrijke beveiligingsarchitectuur die beveiligingsregels effectief toepast binnen alle netwerkomgevingen. Het probleem wordt verergerd als er sprake is van een plat netwerk waarin beveiligingsregels op slechts één punt worden toegepast. Dit maakt het eenvoudiger voor cybercriminelen om het netwerk binnen te dringen. En zodra zij daarin zijn geslaagd, maken zij deel uit van de vertrouwde zone. Dit biedt hen de kans om snel malware binnen het netwerk te verspreiden. Het is bijzonder moeilijk om cybercriminelen te detecteren en een halt toe te roepen tijdens hun pogingen om zich dieper in het netwerk te begeven. Dit kan resulteren in een gevaarlijk domino-effect en het naar buiten smokkelen van waardevolle data.

Traditionele beveiligingsstrategieën sluiten niet langer aan op het complexe beveiligingslandschap. Organisaties zijn daarom op zoek naar een beveiligingsoplossing met een sterk aanpassingsvermogen en voorspellende mogelijkheden die voorkomen dat bedreigingen zich binnen het netwerk verspreiden. Met intent-based segmentation kunnen ze voor flexibele beveiliging en snelle incidentrespons zorgen door intelligente segmentatie van het netwerk in aansluiting op de zakelijke doelstellingen (zoals compliance). Dit is mogelijk door het inrichten van meerdere punten voor het toepassen van beleidsregels. Beveiliging met een hoog aanpassings- en reactievermogen wordt bereikt door het implementeren van fijnmazig toegangsbeheer op basis van wisselende vertrouwensniveaus en krachtig presterende, geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit.

Plaats op:
Datum: 11 februari 2019
Bron: Fortinet
Gerelateerde artikelen  
06-06-2017 Nieuws Fortinet en SentinelOne brengen oplossing voor cyberdreigingen
07-02-2017 Nieuws Fortinet breidt de beveiligingsfunctionaliteit van Security Fabric uit
15-03-2018 Nieuws Mediacollege Amsterdam kiest voor Fortinet
21-02-2011 Nieuws Fortinet brengt een nieuwe beveiligingseenheid voor datacenters uit
21-10-2009 Nieuws Fortinet breekt alle Firewall en VPN record
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.