Nieuws  
 

Fortinet en Symantec hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel gezamenlijke klanten toegang te bieden tot de meest uitgebreide en robuuste beveiligingsoplossingen binnen de branche. Voor dit doel zullen de next-generation firewall (NGFW)-mogelijkheden van Fortinet worden geïntegreerd met de cloud-gebaseerde Web Security Service (WSS) van Symantec. Verder is het de bedoeling om de oplossingen voor endpointbeveiliging van Symantec te integreren met de Fortinet Security Fabric. Deze technologische samenwerking zal gezamenlijke klanten toegang bieden tot essentiële beveiligingsmechanismen voor endpoints, netwerken cloud-omgevingen. Deze zijn van cruciaal belang zijn voor de toepassing van het beveiligingskader Zero Trust.

WSS voert de markt voor Secure Web Gateways aan. Deze gebruiksvriendelijke, vanuit de cloud aangeboden dienst voor netwerkbeveiliging biedt bescherming tegen geavanceerde bedreigingen, voorziet in toegangsbeheer en houdt bedrijfskritische informatie veilig. Daarmee draagt WSS bij aan een veilig gebruik van het internet en cloud-applicaties dat strookt met de eisen van de wet- en regelgeving. De integratie van de brancheleidende next-generation firewall FortiGate van Fortinet met WSS van Symantec zal resulteren in de meest uitgebreide cloud-gebaseerde mogelijkheden voor bedreigingspreventie die momenteel in de vorm van één dienst op de markt wordt aangeboden.

“Als eerste stap in deze technologische samenwerking willen we de beste beveiligingstechnologie in haar soort afleveren door het combineren van de geavanceerde zakelijke firewall-mechanismen van Fortinet met de brancheleidende dienst voor netwerkbeveiliging van Symantec”, zegt Art Gilliland, executive vice president en directeur van de Enterprise Products-divisie van Symantec. “Dankzij deze samenwerking kunnen onze gezamenlijke klanten een beroep doen op de gecombineerde kracht van het Integrated Cyber Defense Platform van Symantec en de next-generation firewall van Fortinet in de vorm van een geïntegreerde en intuïtieve oplossing makkelijk in gebruik kan worden genomen.”

Het plan is daarnaast om de oplossing voor endpointbeveiliging van Symantec te integreren met de Fortinet Security Fabric. Dit laatste beveiligingsplatform voorziet organisaties van real-time en praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en biedt geautomatiseerde tegenmaatregelen tegen malware en cyberaanvallen die misbruik maken van kwetsbaarheden. De interoperabiliteit tussen de SD-WAN-technologie van Fortinet en de Web Security Service van Symantec zal daarnaast worden gecertificeerd op basis van het Technology Integration Partner Program (TIPP) van Symantec. In het kader van de samenwerking willen Fortinet en Symantec ook gezamenlijke go-to-marketactiviteiten ontplooien.


Plaats op:
Datum: 13 december 2018
Bron: Fortinet en Symantec
Gerelateerde artikelen  
17-03-2017 Nieuws Technologiepartners treden toe tot het Fortinet Security Fabric-ecosysteem
26-06-2017 Nieuws Samenwerking Fortinet en Microsoft voor cloud-beveiliging
06-06-2017 Nieuws Fortinet en SentinelOne brengen oplossing voor cyberdreigingen
26-07-2018 Nieuws Fortinet breidt security-oplossingen voor het Google Cloud Platform uit
21-11-2019 Nieuws Fortinet en Siemens bundelen krachten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,86 seconden.