Nieuws  
 

De Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems breidt zijn LANCOM Management Cloud (LMC) uit met een aantal nieuwe features. Zo werd eerder dit jaar op de it-sa beurs een Security & Compliance-Dashboard gepresenteerd. De update van de Software Defined Networking (SDN)-oplossing maakt dit nu algemeen beschikbaar. Het dashboard stelt bedrijven in staat om in één oogopslag overzicht te hebben over alle beveiligings- en compliance-relevante informatie over netwerk-apparaten die aangesloten zijn via WAN, LAN of WLAN. Daarnaast maken Alerting & Notifications, een auto-updater en een bulkimport-functie voor netwerk-apparaten en locaties hun debuut. De nieuwe functies zijn zonder extra licentiekosten automatisch beschikbaar voor LMC-gebruikers.
 
Hoe complexer een netwerk, des te lastiger het wordt om veiligheidsregels in het hele bedrijf te implementeren, in de gaten te houden en permanent te garanderen. Het nieuwe Security & Compliance Dashboard in de LANCOM Management Cloud (LMC) neemt deze taak over. Het dashboard controleert de configuraties van alle door SDN beheerde routers, switches en WLAN-access points en kan naar behoefte worden aangepast. Gebruikers kunnen licenties en firmware in de gaten houden en de garantiestatus van de netwerk-apparaten controleren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld voorkomen dat ontbrekende updates of verouderde hardware de veiligheid van het netwerk in gevaar brengen. Bovendien legt het dashboard alle pogingen vast om van buiten op het netwerk te komen en toont de uitgaande verbindingen van de gateways. Dit maakt het makkelijker om ongeautoriseerde toegangspogingen en verbindingen op te sporen.
 
Auto Updater
Met de Auto Updater kunnen beheerders automatische updates van het besturingssysteem (LCOS) centraal voor alle netwerk-apparaten of individueel per apparaat activeren als deze aan de LMC zijn gekoppeld. De updater kan verschillende soorten regels toepassen. Zo kunnen beheerders bijvoorbeeld alleen beveiligingsupdates, onderhoudsupdates of de laatste versie van de LCOS automatisch laten uitvoeren. Ook kunnen zij de test- en update-interval flexibel instellen.
 
Alarmen
De nieuwe Alerting & Notifications-functie kan tot op detail worden ingesteld. Zowel wat betreft de ontvangersgroepen als de methode (e-mail, SMS in voorbereiding). Deze parameters kunnen individueel worden ingesteld voor een grote verscheidenheid aan alarmen en berichten, inclusief geautomatiseerde informatie over het herstel van de gewenste status ("de-alarm"). Intelligente algoritmes bepalen welke problemen met elkaar samenhangen en voorkomen een opeenstapeling van onnodige alarmen (“waarschuwings-spam”). Zij voorkomen bijvoorbeeld dat alle access points en switches van een grotere implementatie alarm geven als de bijbehorende router kort zijn internetverbinding verliest.
 
Bulk Import
Voor grote implementaties kan het heel tijdrovend en foutgevoelig zijn om sites op te zetten, netwerken toe te wijzen of nieuwe apparaten toe te voegen. Met Bulk Import is het voor beheerders mogelijk om grote implementaties in een spreadsheet tool voor te bereiden en zo veel tijd te besparen. Bovendien kunnen zij de informatie via een CSV-bestand makkelijk importeren in de LMC.

Plaats op:
Datum: 14 december 2018
Bron: LANCOM Systems
Gerelateerde artikelen  
19-09-2018 Nieuws LANCOM wordt geïntegreerde netwerk- en security-aanbieder
09-07-2019 Nieuws Uitbreiding van Security-divisie Lancom Systems zet door
01-08-2007 Nieuws Motorola lid van PCI Security Standards Council
11-07-2006 Nieuws Cisco Systems introduceert Network Admission Control 4.0
12-03-2007 Nieuws Magirus distrubuteur Network Admission Control-oplossing van AEP Networks
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,86 seconden.