Nieuws  
 

Fortinet heeft drie vooraanstaande specialisten op het gebied van operationele technologie (OT) toegevoegd tot zijn Technology Alliances-ecosysteem.

De  drie specialistische leveranciers van oplossingen voor OT-beveiliging zijn RAD, Indegy en SecurityMatters. Zij voegen zich bij de reeds lang dienstdoende partner Nozomi Networks. De oplossingen van deze partners bieden verbeterd inzicht in het gebruik van OT-specifieke instructies en protocollen en voorzien de Fortinet Security Fabric van effectievere input te voorzien voor de beveiliging van deze omgevingen. Fortinet kan zijn functionaliteit voor het scannen op kwetsbaarheden en het toepassen van beveiligingsregels binnen OT-omgevingen daarnaast uitbreiden met mogelijkheden als deep packet inspection en contextgevoelige analyses.

De Security Fabric van Fortinet creeërt met API’s, Fabric Connectors en DevOps-scripts en -tools een open ecosysteem waarmee toonaangevende beveiligingsoplossingen van partners kunnen worden geïntegreerd. Deze aanpak draagt bij aan naadloze samenwerking tussen een divers scala aan beveiligingsoplossingen. Bedrijven kunnen daarmee de beveiliging, veiligheid en betrouwbaarheid van hun OT-omgevingen naar een hoger plan brengen.

Als gevolg van digitale transformatie worden fysieke systemen en IT-netwerken steeds hechter geïntegreerd binnen industriële netwerken en vitale infrastructuren. OT-omgevingen vragen om sterk geïntegreerde oplossingen die voorzien in netwerksegregatie en analysemogelijkheden. Dit is nodig om de veiligheid en betrouwbaarheid van fysieke processen en componenten te waarborgen en bescherming te bieden tegen nieuwe cyberbedreigingen die misbruik maken van uiteenlopende kwetsbaarheden binnen het groeiende aanvalsoppervlak.

Bedrijven die gebruikmaken van operationele technologie (OT) doen een beroep op digitale transformatie in een poging om de voordelen van het internet en het verbonden IIoT te plukken. Cybercriminelen beginnen echter steeds agressievere aanvallen uit te voeren op operationele systemen en apparaten. OT-netwerken moeten verder worden ontwikkeld om het groeiende aantal beveiligingsrisico’s op te kunnen vangen. Het probleem is dat veel OT-netwerken om speciale beveiligingstechnologie en -oplossingen vragen die bescherming bieden zonder nadelige gevolgen voor de werking van deze soms gevoelige operationele apparaten en systemen.

 

Plaats op:
Datum: 14 november 2018
Bron: Fortinet
Gerelateerde artikelen  
24-05-2018 Nieuws Fabric Connectors voor automatisering van beveiliging van Fortinet
17-03-2017 Nieuws Technologiepartners treden toe tot het Fortinet Security Fabric-ecosysteem
26-07-2018 Nieuws Fortinet breidt security-oplossingen voor het Google Cloud Platform uit
29-12-2017 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossing van Fortinet
02-11-2017 Nieuws Fortinet introduceert FortiGuard Industrial Security Service
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.