Nieuws  
 


De Belgische Premier Charles Michel heeft de Belgische Kamer laten weten dat het Belgische Centrum voor cybersecurity (CCB, equivalent van het Nederlandse NCSC) geen enkele aanleiding ziet om het gebruik van antivirussoftware van Kaspersky Lab uit te faseren bij Belgische overheidsinstanties. Volgens het CCB kunnen geen enkele objectieve technische informatie of onafhankelijke studies aantonen dat Kaspersky Lab toepassingen kwaadaardig zouden zijn of een dreiging zouden betekenen voor de digitale veiligheid van het land.

Brecht Vermeulen, Belgische Commissievoorzitter Binnenlandse Zaken: “Het is positief dat het CCB deze beslissing heeft genomen op basis van objectieve informatie. Nederland heeft eerder besloten Kaspersky Lab antivirussoftware uit te faseren als voorzorgsmaatregel uit vrees voor inmenging van Russische veiligheidsdiensten. Het is positief dat onze Belgische regering niet meegaat met de steekvlampolitiek die elders wel de kop opsteekt. Het is logisch dat iedere natie zijn belangen beschermt, maar we moeten hierbij niet naïef zijn. Ook bevriende naties doen aan spionage, denk maar aan de Belgacom-hack uit 2013 of de telefoon van Angela Merkel die door de VS werd afgeluisterd. Bovendien heeft Kaspersky Lab zijn kernactiviteiten van Rusland naar Zwitserland verhuisd en zijn er specifiek voor de Benelux bijkomende maatregelen getroffen in de vorm van het Kaspersky Private Security Network,” concludeert Vermeulen.

KPSN is een security dienst voor bedrijven en overheidsinstanties waarbij de oplossing binnen de Benelux wordt beheerd en dreigingsanalyse-informatie binnen de grenzen van de Europese Unie blijft.

Afgelopen mei besloot de Nederlandse regering antivirussoftware van Kaspersky Lab uit te faseren. Volgens de overheid als voorzorgsmaatregel tegen mogelijk onethisch gebruik van de security software.

Plaats op:
Datum: 12 november 2018
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
23-04-2019 Nieuws Europese Commissie spreekt zich uit over Kaspersky Lab
09-02-2018 Nieuws Belgische federale politie geeft decryptiesleutels vrij voor Cryakl-ransomware …
14-03-2018 Nieuws Security Awareness-trainingen helpen IT-securityincidenten voorkomen
28-06-2010 Nieuws Kaspersky Lab opent nieuwe vestiging in de Benelux
03-04-2018 Nieuws BitSensor en ZIONSECURITY gaan strategische samenwerking aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,77 seconden.