Nieuws  
 

FileCa heeft de nieuwe versie 4.1.0 vrijgegeven. Door het aanpassen van het wachtwoord-protocol, voldoet deze release aan de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG). Dit is een gemeentelijk regelement dat een aantal informatiebeveiligingscontroles en -maatregelen omvat. Door het gebruik van FileCap kunnen gemeenten aantonen dat zij documenten met privacygevoelige informatie op een veilige en verantwoorde manier online versturen.

Documenten die privacygevoelige informatie bevatten, mogen sinds de invoering van Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) niet meer onbeveiligd online worden gedeeld. Dat houdt in dat bedrijven en instellingen steeds vaker op zoek gaan naar een oplossing die hun werknemers in staat stelt om bestanden op een eenvoudige en veilige manier met collega’s en klanten te delen. Dat kan met FileCap. De FileCap server wordt niet gehost in een public cloud, maar staat bij de klant. Bestanden worden na encryptie in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door deze lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden.

Ontvangers kunnen de documenten alleen openen met het juiste wachtwoord, dat gemaakt is door de verzender. Ook is het mogelijk om het document te beveiligen met een wachtwoord én een token: een zogenaamd two-factor authenticatie.

In de nieuwe versie kan de IT-beheerder bepalen aan welke eisen het wachtwoord moet voldoen. Het instellen van het wachtwoord-protocol zorgt ervoor dat gebruikers een combinatie van leestekens, letters of cijfers moeten gebruiken. Dit verhoogt de veiligheid en maakt dat FileCap voldoet aan de gemeentelijke beveiligingsnorm BIG.

Daarnaast heeft FileCap een zeer handige optie voor gebruikers toegevoegd. In de nieuwe release is het mogelijk om een verstuurde bijlage terug te trekken. Mocht de gebruiker per ongeluk een mail met bijlage naar een verkeerde persoon versturen, kan deze de fout snel ongedaan maken zonder vervelende consequenties. Deze optie was al wel beschikbaar voor de IT-beheerder, maar nu ook voor reguliere gebruikers. Dankzij deze aanpassing is het gebruiksgemak voor FileCap klanten verder toegenomen.

Plaats op:
Datum: 30 oktober 2018
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: FileCap
Gerelateerde artikelen  
25-10-2011 Nieuws Cryptshare voor Outlook: veilig tot 2GB bestanden versturen
31-07-2019 Nieuws Nederlanders kunnen zich via smartphone identificeren
02-07-2010 Nieuws Zomervakantie zorgt voor groter risico op virussen
08-11-2018 Nieuws Vertrouwelijke informatie valt in verkeerde handen door onoplettendheid
30-03-2011 Nieuws Kaspersky Password Manager beschermt wachtwoorden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,77 seconden.