Nieuws  
 

Digitaal contact houden, is inmiddels een essentieel onderdeel van ons sociale leven. De telefoon wordt volop ingezet om blijk te geven van liefde en aandacht aan familie, vrienden en geliefden. Dat blijkt uit een onderzoek van Kaspersky Lab. Het onderzoek toont aan dat mensen die hun digitale apparaatjes niet kunnen gebruiken, zich vooral zorgen maken dat ze niet in staat zijn een familielid te helpen als er problemen zijn (52%). Daarnaast maakt 43 procent zich zorgen over het feit dat ze zelf niet bereikbaar zijn voor familie of vrienden en hen niet ongerust willen maken.  

Ondanks de afhankelijkheid van een digitale verbinding doet 22 procent van de mensen er niets aan om hun apparaatjes werkend en online te houden, controleert slechts 29 procent het niveau van de accu en checkt maar 1 op de 5 (21%) personen regelmatig of zijn apparaatje nog in orde is.

De gevolgen van een niet-werkende verbinding kunnen variëren van eenvoudigweg het missen van een afspraak (26%) tot langdurige problemen, waarbij 1 op de 10 (10%) van de ondervraagden toegeeft problemen met hun geliefde te hebben omdat de accu van hun mobieltje leeg was, hun mobieltje op een andere plek lag of gestolen was. Daarmee is de bezorgdheid over het niet bereikbaar zijn en de invloed op ons liefdesleven groot.

Niet alleen relaties raken hierdoor verstoord: veel mensen komen in de problemen wanneer hun digitale apparaatje hen niet meer door hun dagelijkse leven heen leidt. Van de respondenten die te maken hebben gehad met verbindingsproblemen, heeft een vijfde (20%) een zakelijke of educatieve kans gemist, is 16 procent verdwaald geraakt en kwam 1 op de 10 (12%) niet opdagen bij een sociale gelegenheid zoals een feestje.

Ter illustratie: je hebt met jouw partner afgesproken een belangrijk jubileum te vieren. Plotseling realiseer jij je dat je te laat gaat komen. Je moet dat aan jouw partner laten weten - je wilt immers niet dat deze zich onbemind of in de steek gelaten voelt - maar als je contact wilt opnemen, blijkt dat de accu van jouw mobiele telefoon leeg is. Dat komt de sfeer op jullie feestje niet ten goede.

Kaspersky Security Cloud kan helpen bij het voorkomen van dergelijke sociale problemen. Door zijn adaptieve beveiliging kunnen gebruikers hun apparatuur online houden en zo problemen met geliefden vermijden. De oplossing omvat verschillende functies zodat gebruikers van Mac, Windows, iOS en Android een digitaal leven kunnen leiden, zonder risico op verbindingsverlies wanneer dat het hardst nodig is. Een paar voorbeelden:

  • Altijd weten of kinderen bereikbaar zijn – Met de nieuwe functie Battery Tracker in Kaspersky Safe Kids zijn ouders ervan op de hoogte of hun kinderen wel of geen verbinding met hen kunnen maken. De ouders krijgen een melding wanneer de accu van het mobieltje van hun kind leeg raakt.
  • De ander niet in het ongewisse laten bij vertraging voor een afspraak – Device Power Consumption vertelt in hoeverre de accu van het Android-apparaat is opgeladen en hoeveel tijd er nog is voordat deze helemaal leeg is. Zodoende is het mogelijk om anderen op de hoogte te brengen voordat het te laat is.
  • Mobiel apparaatje kwijt? Laat dit niet het einde van een relatie of carrière zijn – Met behulp van de Anti-Theft functie kan een Android-apparaat worden opgespoord, zodat deze is terug te vinden.  Die belangrijke boodschap is alsnog te versturen. Gebruikers kunnen hiermee het alarm van hun verloren apparaat aanzetten, het toestel vergrendelen en opsporen en zelfs een foto maken van degene die het op dat moment gebruikt.

Plaats op:
Datum: 25 oktober 2018
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
23-07-2018 Nieuws Helft Nederlandse smartphone-gebruikers vreest digitale pottenkijkers
08-02-2011 Nieuws Bescherm kinderen ook in de digitale wereld
24-06-2019 Nieuws Privacy ondergeschikt aan bezorgdheid ouders
04-07-2018 Nieuws Nederlander maakt het zakkenrollers makkelijk
01-03-2018 Nieuws Mannen misbruiken gegevens van ex vaker dan vrouwen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,86 seconden.