Nieuws  
 

Internationale samenwerking en Access to Capital stonden centraal op de eerste dag van CSW Congress & Expo, het afsluitende tweedaagse evenement van de Cyber Security Week. Zo’n 900 bezoekers ontmoetten elkaar tijdens tientallen workshops, games en pitches. Op de Expo-vloer etaleerden zo’n 80 bedrijven uit verschillende landen hun cybersecurity-oplossingen. En er werden ter plaatse concrete afspraken gemaakt en intentieverklaringen getekend.

De dag werd geopend door Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal van de gemeente Den Haag. Zij benadrukte het belang van internationale samenwerking en het tot stand brengen van verbindingen tussen organisaties, talent en kapitaal. Daar is nog terrein te winnen en daarom investeert Den Haag ook de komende jaren in het versterken van het veiligheidscluster in de stad, aldus wethouder Bruines.  
 
In het aansluitende panel over internationale samenwerking sprak moderator Hans de Vries, directeur van het Nationaal Cyber Security Center, met cyberexperts uit Israël en Noord Ierland over hun nationale expertisecentra. Petra van Schayik, directeur van het Nederlandse IT-bedrijf Compumatica lichtte toe hoe haar bedrijf mee gaat helpen om de cyberveiligheid tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Japan te garanderen en hoe de Partners for International Business (PIB)-samenwerking tussen Nederland en Japan daarbij geholpen heeft.


Plaats op:
Datum: 8 oktober 2018
Bron: Cyber Security Week
Gerelateerde artikelen  
09-10-2018 Nieuws Cybersecuritytalent pakt digitale handschoen op
12-09-2018 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
02-10-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 spoort aan tot actie
25-09-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 van start
27-10-2016 Nieuws HSD Campus International Centre in WTC The Hague officieel geopend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.