Nieuws  
 

De Messe Essen wordt de ontmoetingsplaats van de internationale beveiliging: Van 25 tot 28 september is de Security Essen de ‘place to be’ voor innovatie en nieuwe oplossingen van de civiele veiligheid. Voor de eerste keer vindt de toonaangevende beurs op het vernieuwde terrein van de Messe Essen plaats en is marktconform opgedeeld in zes themazones: Met de hallenindeling in Brand/Inbraak/Systemen, Cyber Security/Economische veiligheid, Diensten, Toegangs-/Mechatronica/ Mechanica/Systemen, Video alsook Perimeter kunnen exposanten en bezoekers zich optimaal oriënteren en genieten ze van een nog betere zichtbaarheid. Hierbij legt de Security Essen inhoudelijk opnieuw accenten: in 2018 ligt het zwaartepunt op de digitale veiligheid.

„Steeds meer deelgebieden van de klassieke veiligheid groeien samen. IoT, Industrie 4.0 en ook het netwerk van traditionele systemen bieden nieuwe mogelijkheden, maar hierdoor staat de branche momenteel ook voor nieuwe uitdagingen. Onze exposanten stellen hier hun nieuwste producten en diensten voor. Met een uitvoerig programma van conferenties, workshops en speciale lezingen bieden we waardevolle kennis en helpen we de bezoekers om hun blik te verruimen“, zegt Julia Jacob, projectmanager van de Security Essen.

Oplossingen voor brandveiligheid in een netwerk

Exposanten in de sector brandveiligheid bevinden zich dit jaar vooral in de beurshallen 6 en 7. Ook hier ligt de focus steeds meer op producten en oplossingen die zich in een netwerk bevinden. Zo combineert NSC Sicherheitstechnik, specialist in brandmeldtechniek, vakgebieden en biedt bijvoorbeeld brandmeldtechniek en spraakalarm in een enkel systeem aan. Eveneens aanwezig is Ei Electronics. De Wagner Group stelt onder andere een gevarenmanagementsysteem voor, dat de verschillende systemen met betrekking tot veiligheid samenbrengt en stuurt. Het systeem helpt verantwoordelijken in een gevaarlijke situatie zoals een brand om het overzicht te bewaren en zo snel mogelijk op een gepaste manier te kunnen reageren. Ook UTC Fire & Security, de wereldwijd aanwezige producent voor elektronische veiligheidstechniek stelt zijn oplossingen aan het beroepspubliek op de Security Essen voor.

Conferenties en workshops

Met een informatief programma biedt de Security Essen voor Brandveiligheid uitvoerige inlichtingen aan geïnteresseerden. De nieuwe Cyber Security conferentie wijdt zich ook aan thema‘s rond brandveiligheid en het voorzien van vluchtwegen: Smart Metering, Internet of Things, de beveiliging van aparte zones, dynamische regeling van vluchtwegen zoals biometrie zijn de belangrijkste thema’s tijdens de lezingen „Connected Building – Veiligheid in het gebouw van de toekomst“. Daarnaast zijn er nog een brandveiligheidsforum, de stand van de brandweer in hal 6 en de brandveiligheidsdag op 27 september. Daar kunnen exposanten hun producten i.v.m. brandveiligheid live aan de geïnteresseerde bezoekers demonstreren. Ten slotte toont de brandweer haar kunnen in gesimuleerde interventies.

Plaats op:
Datum: 11 september 2018
Bron: Security Essen
Gerelateerde artikelen  
12-09-2018 Nieuws Security Essen: beurs van de civiele veiligheid
04-08-2010 Nieuws Nedap lanceert AEOS 3.0 op Security Essen 2010
21-10-2007 Nieuws Onderzoek VNU Exhibitions: vraag en aanbod beurzen niet in evenwicht
12-10-2018 Nieuws Nieuwe oplossingen tegen cyberaanvallen van Mobotix
09-01-2009 Nieuws Secura 2009 : alles over Safety & Security at work
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.