Nieuws  
 

Mobotix heeft een hoge resolutie IP-video-oplossing geleverd voor cameratoezicht in en rondom het nieuwe diamantmuseum DIVA in Antwerpen. Daar zijn ruim honderd binnen- en buitencamera's geïnstalleerd voor het observeren en bewaken van alle expositiezalen, toegangszones, de museumshop en omgeving van het museumgebouw. DIVA heeft voor Mobotix gekozen omdat de geadviseerde oplossing het beste voldeed aan alle eisen voor de aanbesteding van het project.

Het begin mei 2018 geopende DIVA diamantmuseum in het centrum van Antwerpen toont in zes thematische zalen een unieke collectie diamanten en ook zilveren en gouden objecten. Dragers van schitterende verhalen over 500-jaar Antwerpse geschiedenis en de resultaten van bijzonder vakmanschap. Als onderdeel van de renovatie van het historische DIVA-gebouw zijn diverse beveiligingssystemen geïnstalleerd, waaronder de MOBOTIX-camera's. Deze oplossing is geadviseerd door De Maerteleire uit Merelbeke.

Belangrijke redenen voor het selecteren van Mobotix waren de toekomstbestendigheid en kwaliteit van de camera's en op open standaarden gebaseerde videomanagementsoftware. Dankzij het decentrale concept en modulaire opbouw van de camera's heeft DIVA vergaande flexibiliteit voor alle toepassingen en het integreren met andere beveiligingssystemen. Volgens de veiligheidsverantwoordelijke voldoen ze volledig aan alle verwachtingen en heeft Mobotix goed met DIVA samengewerkt om het project succesvol en tijdig op te leveren.
Plaats op:
Datum: 7 september 2018
Bron: Mobotix AG
Gerelateerde artikelen  
18-01-2017 Achtergrondartikelen UNESCO-werelderfgoed Pompeï beveiligd met Mobotix-camera’s
27-07-2016 Nieuws UNESCO-werelderfgoed Pompeï beveiligd met Mobotix-camera’s
12-10-2018 Nieuws Nieuwe oplossingen tegen cyberaanvallen van Mobotix
17-07-2018 Nieuws MOVE-cameralijn van Mobotix
19-03-2018 Nieuws Cactus beschermt tegen cyberaanvallen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.