Nieuws  
 

Cybersecurity-specialist Trend Micro heeft nieuwe analysefuncties toegevoegd aan zijn netwerkbeveiligingsoplossing Deep Discovery, waardoor organisaties hun bedrijfsnetwerk proactief kunnen beveiligen zonder daar veel extra tijd aan kwijt te zijn. Naast het detecteren van nieuwe bedreigingen binnen het netwerk kunnen klanten het onderzoeken ervan en het nemen van maatregelen stroomlijnen door gebruik te maken van de geautomatiseerde analysemogelijkheden. Hierdoor worden automatisch verbanden gelegd tussen verschillende gebeurtenissen binnen het netwerk.

Terwijl er steeds meer bedreigingen bij komen geeft 45 procent van de organisaties in een ESG-onderzoek van begin 2017 aan een problematisch tekort te ervaren aan cyberbeveiligingskennis. Naar verwachting zal er in 2022 wereldwijd een tekort zijn van 1,8 miljoen cyberbeveiligingsprofessionals. Bedrijven en organisaties hebben daarom behoefte aan een eenvoudige manier om potentiële bedreigingen te detecteren zodat zij daar direct prioriteit aan kunnen geven en erop kunnen reageren.

Netwerkanalyse stelt beveiligingsteams in staat om eenvoudig terug te kijken naar historische data om daarmee vast te stellen waar het netwerk als eerste getroffen werd, welke andere gebruikers in het netwerk zijn getroffen en waar de bedreiging zich op richt.

Naast de nieuwe netwerkanalysefunctionaliteit zijn de mogelijkheden binnen Deep Discovery voor het delen van informatie verbeterd door gebruik te maken van standaarden zoals STIX, TAXII en YARA. Alle compatibele beveiligingsoplossingen die een organisatie gebruikt, inclusief de gehele Trend Micro-productfamilie en producten van derden, hebben de beschikking over de nieuwste beveiligingsintelligentie. Dit vereenvoudigt het IOC-beheer voor IT-teams.

Plaats op:
Datum: 3 september 2018
Bron: TREND MICRO BeNeLux
Gerelateerde artikelen  
15-06-2018 Nieuws Trend Micro breidt zijn container-beveiligingsoplossing uit
02-08-2019 Nieuws Cybercriminelen misbruiken Twitter
08-08-2019 Nieuws Trend Micro biedt meer inzicht bij analytics voor detectie
09-05-2007 Nieuws Trend Micro lanceert mkb-beveiligingsoplossingen voor Windows Vista
23-12-2016 Nieuws Trend Micro en Sogeti sluiten strategische samenwerkingsovereenkomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.