Nieuws  

Axis Communications breidt het productaanbod uit met nieuwe oplossingen voor toegangscontrole. De systemen zijn uitgerust met de analysetool AXIS License Plate Verifier (kentekenplaatherkenning), ingebouwd in een speciaal daarvoor gebouwde Axis netwerkcamera. Het systeem controleert op basis van automatische kentekenplaatherkenning (ALPR) de toegang van voertuigen buiten de openbare weg, zoals op parkeerterreinen of in parkeergarages. De systemen zullen aanvankelijk alleen verkrijgbaar zijn in een aantal Europese landen en Israël.Voor het eerst lanceert Axis ALPR-toegangscontrolesystemen onder eigen merknaam. De systemen zijn verkrijgbaar als aparte componenten of in combinatie met de AXIS P1445-LE-3 License Plate Verifier Kit. Het aanbod versterkt het groeiende aantal intelligente videobewakingsoplossingen van Axis.

“De camera's van Axis worden al jaren gebruikt met verschillende ALPR-technologieën en leveren topprestaties in verschillende toepassingen", aldus Jeroen Kouwenhoven, Enterprise Solutions, Eco System Manager bij Axis Communications. "Onze nieuwe toegangscontroleoplossingen voor onder andere parkeerterreinen zijn gevalideerde en volledig ondersteunde Axis-oplossingen. We willen goedgekeurde, betrouwbare systemen op de markt brengen die installateurs, systeemintegrators en consumenten behoorlijk wat tijd en moeite besparen met het uitrollen van ALPR-oplossingen."

Er zijn toegangscontrolesystemen van Axis voor het in- en uitrijden en systemen die ingezet kunnen worden in allerlei toegangscontrolescenario's voor voertuigen. Ze zijn allebei uitgerust met een AXIS P1445-LE Network Camera en de AXIS License Plate Verifier analysetool. Deze laatste is de ALPR-toepassing. Samen vormen deze systemen een oplossing voor personeelsparkings, vlootbeheercentra, afgeschermde zones/sites en residentiële, commerciële en privéparkeerterreinen.

Overzicht van de systemen

In- en uitrijden

  • Klein camerasysteem met ingebouwde ALPR-toepassing, die automatisch alle stappen van de toegangscontrole uitvoert, zoals scannen van het voertuig, beheer van de voertuigenlijst, toegangsbeslissingen en slagboomcontrole.
  • Beheert automatisch de toegang door de kentekenplaat te vergelijken met een lijst van maximaal 1.000 toegelaten en 1.000 niet-toegelaten voertuigen.
  • Kan de slagbomen bedienen via de interne I/O van de camera of via de AXIS A91 Network I/O Relay Modules.
  • Instelbaar via een webinterface, dus snel en gemakkelijk te installeren.
  • Ideaal voor kleine tot middelgrote sites met eisen voor gebruiksgemak, hoge doorstroming en minimale aanpassingen aan de voertuigenlijst


Toegangscontrole voor voertuigen

  • Geschikt voor kleine, middelgrote en grote sites met een behoefte aan geavanceerdere toegangsfactoren, zoals: dag van de week, tijdstip, andere vormen van identificatie en frequente aanpassingen aan de voertuigenlijst.
  • Het Axis voertuig-toegangscontrolesysteem omvat, behalve de camera en analytics, ook de AXIS A1001 Network Door Control met vooraf geïnstalleerde AXIS Entry Manager software.
  • Er is een optie om softwarefuncties van derden te gebruiken, zoals dubbele authenticatie, anti passback, betalingsbeheer, enz.

"Beide systemen zijn meteen gebruiksklaar, waardoor de installatietijd en de kosten beperkt blijven. De installateur heeft als voordeel dat hij vandaag kan starten met naadloos geïntegreerde systemen en later kan uitbreiden als dat nodig is. Gebruikers verbeteren de beveiliging van hun parkeerterrein, op een eenvoudige, veilige en precieze manier", besluit Kouwenhoven.
Beide voertuigtoegangscontrolesystemen zullen in Q3 2018 verkrijgbaar zijn via de distributiekanalen van Axis in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Plaats op:
Datum: 8 augustus 2018
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
15-03-2016 Nieuws Axis versterkt zijn VMS-aanbod met introductie AXIS Camera Station 5
06-09-2018 Nieuws Axis Partner Summit Benelux
18-01-2010 Nieuws Axis breidt portfolio uit met twee thermische netwerkcamera's
22-03-2013 Nieuws Axis komt met camera ter grootte van lipstick
20-05-2016 Nieuws Axis Communications en ise GmbH gaan samenwerken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.