Nieuws  
 

BeOne Development, securitybedrijf in digitale bewustwording en leeroplossingen, kondigt vandaag als partner van Alert Online de Nationale Phishing Test aan. Het initiatief is in het kader van de European Cyber Security Month in het leven geroepen om bewustwording van cybersecurity en phishing binnen het Nederlandse bedrijfsleven te verhogen.

Dankzij de Nationale Phishing Test krijgen organisaties van 50 of meer medewerkers de mogelijkheid om een gratis phishing simulatie uit te voeren binnen hun organisatie. Gedurende een simulatie krijgen medewerkers gesimuleerde phishing e-mails, hierdoor kan men testen of medewerkers phishing herkennen en worden ze weerbaar gemaakt tegen toekomstige aanvallen. Na afloop van de simulatie krijgen alle deelnemers een rapportage waarbij ze de uitslag van de test kunnen vergelijken met sectorgenoten. De resultaten zijn uiteraard statistisch en niet herleidbaar naar individuele personen of organisaties.

Het aantal phishing aanvallen neemt jaar op jaar toe en gezien de hoge succes rate is het cruciaal dat medewerkers goed worden voorgelicht en opgeleid. Op deze manier kunnen aanvallen herkent en voorkomen worden. Uit het jaarlijkse Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek van Alert Online blijkt dat maar liefst 39% van de werkende Nederlanders wel eens een phishing e-mail heeft ontvangen. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij cybercriminelen berichten sturen om gevoelige en vertrouwelijke informatie te achterhalen. Deze vertrouwelijke informatie wordt vervolgens zonder medeweten van het slachtoffer misbruikt met alle gevolgen van dien. Gedurende een phishingaanval kan er ook malware worden geïnstalleerd zodat de hacker toetsaanslagen kan loggen, bestanden kan misbruiken of zelfs het gehele bedrijfsnetwerk kan overnemen.  

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan De Nationale Phishing Test kunnen zich aanmelden via de website: www.denationalephishingtest.nl 

Plaats op:
Datum: 1 augustus 2018
Bron: BeOne Development
Gerelateerde artikelen  
09-10-2017 Nieuws Palo Alto Networks ontdekt nieuwe spear phishing campagne
07-06-2018 Nieuws Barracuda breidt PhishLine-portfolio uit voor middelgrote organisaties
16-11-2009 Nieuws Symantec State of Spam en Phishing Report november 2009
22-02-2017 Nieuws In 2016 elke seconde een phishing-aanval gedetecteerd
05-10-2017 Nieuws Een nieuwe benadering van cybersecurity
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,3 seconden.