Nieuws  
 

LANCOM Systems heeft nu versie 4.10 van zijn op IPSec gebaseerde Advanced VPN Client (AVC). Deze biedt diverse nieuwe functies, zoals biometrische authenticatie (bijvoorbeeld met een vingerafdruk), een aan Windows 10 aangepaste user interface en een nieuw proces voor het aanmelden bij draadloze hotspots voordat een VPN-tunnel wordt opgebouwd. De Advanced VPN Client kan worden gebruikt in combinatie met alle huidige 32-bits en 64-bits Windows-systemen.
 
Biometrische authenticatie
De AVC biedt voor het eerst de mogelijkheid om biometrische authenticatie te gebruiken bij het opzetten van een VPN-verbinding. Dit is onder meer mogelijk op basis van een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Het authenticatieproces kan met een simpele klik op een knop in gang worden gezet. De verbinding wordt pas tot stand gebracht wanneer het authenticatieproces met succes is voltooid. De biometrische functionaliteit vraagt om het gebruik van Windows 8.1 of hoger. Op computers die niet zijn uitgerust met hardware voor biometrische authenticatie of waarop deze functie niet is geactiveerd, kan als alternatief ook ingelogd worden met een wachtwoord.

Een nieuw proces voor het aanmelden bij draadloze hotspots
Met deze clientversie is veilige authenticatie mogelijk nog voordat op de computer wordt ingelogd. Zelfs op een wifi-hotspot. Gebruikers die de VPN-functie Windows Pre-Logon gebruiken, kunnen een VPN-verbinding met hun hoofdkantoor maken nog voordat ze op het Windows-systeem zijn ingelogd. De gebruikersverificatie op het lokale Windows-systeem verloopt dan via deze VPN-verbinding. De client blijft dankzij de ingebouwde dynamische firewall optimaal beschermd in elk stadium van de aanmelding bij de hotspot. Voor gebruikers maakt het daardoor geen verschil of zij zich op kantoor bevinden of via een draadloze hotspot werken.
 

Plaats op:
Datum: 10 juli 2018
Bron: Lancom
Gerelateerde artikelen  
08-12-2016 Nieuws True Key werkt samen met Windows Hello voor multi-factor authenticatie
14-05-2011 Nieuws BioXS: betalen met alleen vinger is per definitie onveilig
03-08-2006 Nieuws Juniper introduceert Odyssey® Access Client 4.5- en Steel-Belted Radius® 5.4 …
19-10-2006 Nieuws Cisco Secure Services Client 4.0 biedt bedrijven enkelvoudige authenticatie
09-05-2007 Nieuws Trend Micro lanceert mkb-beveiligingsoplossingen voor Windows Vista
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.