Nieuws  
 

Fortinet komt nu met  versie 6.0 van zijn FortiWeb Web Application Firewall (WAF) (6.0). Met deze introductie is het een grote leverancier van web application firewalls (waf’s) die machine learning inzet voor gedragsgebaseerde bedreigingsdetectie om internetapplicaties veilig te houden.

De nieuwe innovaties in FortiWeb zorgen voor een drastische verbetering van de detectie van cyberbedreigingen die het op internetapplicaties hebben gemunt. De detectienauwkeurigheid komt daarmee uit op bijna 100 procent. Het voordeel is dat FortiWeb snellere responstijden mogelijk maakt, en geautomatiseerde blokkering van bedreigingen biest volgens het principe van ‘set and forget’. Dit houdt in dat IT-afdelingen geen meldingen hoeven te beoordelen alvorens in actie te komen.

Daarnaast zorgt de integratie met de Fortinet Security Fabric bescherming tegen geavanceerde bedreigingen door bijlagen binnen applicaties te scannen en bedreigingsinformatie uit te wisselen. FortiWeb biedt ook integratie met beveiligingsdiensten van externe partijen om uitgebreide bescherming tegen kwetsbaarheden te bieden.

Onbeschermde internetapplicaties vormen aantrekkelijke doelwitten voor cybercriminelen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om netwerken binnen te dringen. Kwetsbaarheden in internetapplicaties kunnen resulteren in datalekken of hackers de mogelijkheid bieden om bedrijfskritische systemen plat te leggen. Veel organisaties kiezen er daarom voor om web application firewalls in te zetten om hun netwerk te beschermen. Deze waf’s maken traditioneel gebruik van application learning (AL) voor de detectie van afwijkend gedrag en bedreigingen. AL kent echter beperkingen die resulteren in onterechte meldingen en veel tijd vergen van reeds drukbezette beveiligingsteams.

De nieuwe mogelijkheden in de FortiWeb Web Application Firewall bieden een oplossing voor deze problemen door een beroep te doen op machine learning-functionaliteit. Dit zorgt voor verbeterde bedreigingsdetectie, snellere responstijden en eenvoudiger beheer. Application learning maakt gebruik van slechts één laag voor het detecteren van onregelmatigheden, zet simpelweg inputs af tegen wat het reeds heeft geobserveerd en merkt alle afwijkingen als een bedreiging aan. FortiWeb maakt daarentegen gebruik van twee lagen: op AI gebaseerde machine learning en waarschijnlijkheidsberekening. De oplossing biedt daarmee afzonderlijke detectie van onregelmatigheden en bedreigingen. De eerste laag ontwikkelt een wiskundig model voor elke geleerde parameter en signaleert afwijkend gedrag. De tweede laag controleert vervolgens of er sprake is van een bedreiging of een onschuldige afwijking (false positive). Deze innovaties stellen FortiWeb in staat om bedreigingen met een nauwkeurigheid van vrijwel 100 procent te detecteren en zorgen ervoor dat er vrijwel geen menselijke tussenkomst nodig is voor de configuratie en optimalisatie van instellingen.

 

Plaats op:
Datum: 12 juni 2018
Bron: Fortinet B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-06-2017 Nieuws Samenwerking Fortinet en Microsoft voor cloud-beveiliging
26-07-2018 Nieuws Fortinet breidt security-oplossingen voor het Google Cloud Platform uit
09-09-2010 Nieuws Fortinet breidt assortiment firewalls voor webapplicaties uit
29-10-2018 Nieuws Fortinet neemt ZoneFox over
06-06-2017 Nieuws Fortinet en SentinelOne brengen oplossing voor cyberdreigingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.