Nieuws  
 

JBC, een grote Belgische kledingretailer met een gezonde portie fun, rolde in 2015 radio-frequency identification (RFID) uit in zijn volledige logistieke keten samen met Checkpoint Systems. Daarmee was JBC één van de voorlopers in België op het vlak van RFID. Drie jaar later blikt de kledingketen tevreden terug en geeft het bedrijf enkele tips mee om RFID succesvol te ontvouwen.

Beleving staat centraal bij modeketen JBC. Zowel de beleving van de klant als van het winkelpersoneel. Gemak en snelheid aan de kassa spelen daarin een belangrijke rol. JBC ging daarom eind 2013 op zoek naar een ondersteunende technologie om extra tijd te winnen aan de kassa en tegelijkertijd het gebruiksgemak voor zijn personeel te verhogen. De oplossing vond JBC in RFID na een positief piloottraject in twee van de 144 winkels.

Die tijdswinst zorgde ervoor dat JBC besloot om RFID in te voeren in al zijn winkels en zijn distributiecentrum in Houthalen. Eind 2014 trainde JBC samen met Checkpoint Systems wereldwijd zijn meer dan 100 leveranciers van kledingstukken om de RFID-labels correct in de kledij te naaien. Dat begintraject is cruciaal voor een succesvolle uitrol van RFID. Als het aan de bron goed zit, bespaar je als retailer heel wat problemen in de keten.

Dat is waarom JBC gelijktijdig met het leverancierstraject ook zijn logistieke centrum van RFID voorzag. Begin 2015 voorzag de winkelketen het magazijn van RFID-tunnels. Enerzijds enkele tunnels om inkomende goederen te controleren en anderzijds nog RFID-tunnels om uitgaande goederen na te kijken. Het uitgelezen moment om na te gaan of de leveranciers de RFID-labels correct innaaiden.

Daarnaast veranderde RFID de manier van werken in het magazijn. Waar JBC voorheen de geleverde goederen moest natellen en verwerken, komen de goederen nu meteen geteld en getagd aan in JBC’s distributiecentrum. Het wegvallen van die tussenstappen verminderde het aantal interne transporten en zorgt vandaag voor scherpere levertijden. JBC kan zijn winkels met andere woorden sneller voorzien van de gevraagde artikelen.


Plaats op:
Datum: 7 juni 2018
Bron: Checkpoint Systems
Gerelateerde artikelen  
02-05-2006 Nieuws Lemmi Fashion kiest voor RFID hangtags van Checkpoint Systems
21-09-2016 Nieuws Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
29-05-2006 Nieuws Nieuwe artikelbeveiligingsopplossing voor eenvoudige migratie naar RFID
10-05-2007 Nieuws Checkpoint Systems lanceert nieuwe Evolve-labels met dubbele functionaliteit: …
24-09-2008 Nieuws Award voor ADT
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.