Nieuws  
 

Het van oorsprong Nederlands-Spaanse securitybedrijf Biocryptology lanceert in Amsterdam een nieuw wereldwijd platform dat met behulp van onder andere biometrie een eind maakt aan identiteitsfraude, wachtwoorden overbodig maakt en diefstal van gegevens onmogelijk maakt. Consumenten en bedrijven zijn nu nog dagelijks slachtoffer van hackers die daarmee wereldwijd miljoenen mensen duperen, met een miljardenschade tot gevolg. Acteur Antonio Banderas is een van de initiatiefnemers.

Biocryptology maakt onder andere gebruik van de vingerafdruk van de gebruiker en is daardoor niet te misbruiken voor identiteitsfraude, waardoor consumenten optimaal beveiligd zijn. Het gebruik van veiligere wachtwoorden levert slechts uitstel op, want hackers zijn uiteindelijk in staat om élk wachtwoord te kraken.
 
Veel bedrijven vertrouwen op de zogenaamde tweestapsverificatie, waarbij de gebruiker een code die hij per sms krijgt toegestuurd moet invullen. De legendarische ex-hacker Kevin Mitnick liet vorige maand echter zien hoe deze methode omzeild kan worden.
 
Uitrol
Biocryptology kan gebruikt worden voor veilige toegang tot websites, e-mail en apps, maar ook voor het doen van betalingen, het huren van een auto, toegang tot gebouwen en auto’s en het tekenen van officiële documenten.
 
De techniek zal daarom uitgerold worden naar bijvoorbeeld banken, verzekeringsmaatschappijen, hotels, telefoonbedrijven, autoverhuurders, online goksites en webwinkels. Doordat een bank zijn identiteit in het verleden al heeft gecontroleerd, kan een consument zich bij bijvoorbeeld een autoverhuurder die aangesloten is bij het platform identificeren met behulp van slechts een vingerafdruk via de eigen mobiele telefoon.
 
Ontwikkeling
De afgelopen twee jaar werkte een internationaal team van 35 man vanuit Madrid aan de ontwikkeling van de app en hardware om fysieke en online locaties mee te beveiligen. De app maakt onder andere gebruik van de vingerafdrukscanner waar inmiddels vrijwel elke mobiele telefoon over beschikt.

In totaal nam de ontwikkeling van Biocryptology vele jaren in beslag. Met de opgedane kennis is gedurende de laatste twee jaar het Biocryptology-platform ontwikkeld met een eigen app en hardware. De hardware wordt gemaakt door Foxconn European Manufacturing Services in Tjechië. In totaal werd meer dan twintig miljoen euro geïnvesteerd in Biocryptology, hoofdzakelijk opgebracht door de in Spanje woonachtige Friese investeerder Klaas Zwart, voormalig eigenaar van Petroline Systems.

Launching customers
Inmiddels hebben vijftien bedrijven uit de Fortune 500 aangegeven interesse te hebben in een samenwerking met Biocryptology. Ook met enkele tientallen Europese bedrijven is overeenstemming bereikt om het platform voor hun klanten beschikbaar te stellen. E-commerceplatform Magnolia biedt standaard een plugin aan waardoor gebruikers Biocryptology in hun webshop kunnen integreren.
 
Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie ervaren meer dan 17 miljoen mensen in de VS elk jaar een vorm van identiteitsdiefstal. Dit omvat activiteiten zoals frauduleuze creditcardtransacties of persoonlijke gegevens die worden gebruikt om ongeautoriseerde accounts te openen. Google zegt dat hackers elke week bijna 250.000 webinlogs stelen.
 

Plaats op:
Datum: 4 juni 2018
Bron: Biocryptology
Gerelateerde artikelen  
23-03-2010 Nieuws 10 procent van de consumenten beveiligt bestanden op notebook
23-01-2018 Nieuws Bijna 3,5 miljoen Nederlanders slachtoffer cybercrime
11-10-2016 Nieuws Eén op drie Nederlanders schrijft wachtwoorden op briefje
29-06-2009 Nieuws Social networkers onvoldoende bewust van online gevaren
22-05-2008 Nieuws Nederlanders meest bezorgd over diefstal van identiteit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,86 seconden.