Nieuws  
 

Digital Shadows voegt de nieuwe Shadow Search-functionaliteit toe aan haar SearchLight dienst. Shadow Search biedt toegang tot Digital Shadows’ uitgebreide database van historische en ontwikkelende dreigingsinformatie en professionele security-bronnen. De database bevat onder andere dreigingsinformatierapporten, gestructureerde technische data en blogs en nieuws op het gebied van security. Shadow Search biedt klanten van Digital Shadows de mogelijkheid om third-party risico’s te managen, security-incidenten te onderzoeken, trends te monitoren en dreigingen en hackers op te sporen op basis van specifieke indicatoren.

SearchLight speurt door underground internetfora waar criminelen zaken doen. Shadow Search combineert professioneel securityonderzoek, assessments, dreigingsinformatierapporten, gestructureerde technische data en content van het open, deep en dark web. Dit wordt gebundeld in een innovatieve zoekmachine die gedetailleerde resultaten levert. Deze resultaten kunnen worden gerangschikt naar technische, geopolitieke en industriespecifieke sectoren en andere onderwerpen. Shadow Search levert inzicht in elders moeilijk te verkrijgen context. Dit levert onderbezette security teams en dreigingsanalisten meer tijd op.

Shadow Search versnelt de hands-on toegang tot een grote hoeveelheid informatie en analyses met praktische, krachtige functionaliteit. Dit omvat onder andere:

  • Een uitgebreide database met gestructureerde en ongestructureerde data.
  • De mogelijkheid om recente zoekopdrachten te bekijken, zoekopdrachten op te slaan en alerts in te stellen.
  • Een nieuwe en uitgebreide zoeksyntax en slimme contextuele filters.
  • Eenvoudig te interpreteren zoekresultaten op dreigingsniveau, timing, associaties en meer.
  • Een toegewijde zoekomgeving om meerdere zoekopdrachten uit te voeren en gedetailleerde resultaten te bekijken.
  • De optie om resultaten naar Excel en JSON te exporteren of via een API te ontsluiten om onderzoek te verrijken met correlaties.


James Chappell, medeoprichter en Chief Technology Officer bij Digital Shadows: “Te veel security- en IT-teams zijn niet in staat om op tijd te reageren op cyberdreigingen. Deze teams worden gehinderd omdat ze door meerdere dashboards, tools en datasets moeten pluizen om de juiste informatie te vinden die nodig is om adequaat te reageren voordat de schade groter wordt. De krachtige en intuïtieve Shadow Search-interface stelt de gebruiker in staat om de omvangrijke database van SearchLight te doorzoeken. Deze biedt toegang tot informatie over verborgen cybercrime op het open, deep en dark web. Dit stelt bedrijven in staat snel inzicht te krijgen in de dreigingen op het gebied van aanvalstechnieken, indicatoren en mogelijke zwakke plekken. Onze klanten profiteren van hands-on toegang tot ruwe dreigingsdata gecombineerd met real-time zoekfunctionaliteiten voor securityteams.”

In het rapport van Gartner Inc. van november 2017 ‘Innovation Insight for Security Orchestraction, Automation and Response’ stelt Research VP Craig Lawson het volgende: “Security- en risicomanagers verantwoordelijk voor het monitoren van security staan voor een uitdaging. Criminelen worden steeds beter in het omzeilen van beveiligingstechnologieën en eindgebruikers worden steeds vaker slachtoffer van social engineering-methoden. Ook worden er nog weinig simpele veiligheidsmaatregelen genomen. Hoewel er steeds meer gemonitord wordt is het voor de meeste organisaties moeilijk adequaat te reageren op dreigingen.”

Plaats op:
Datum: 12 april 2018
Bron: Digital Shadows
Gerelateerde artikelen  
27-09-2018 Nieuws Organisaties kunnen zelf dark web afspeuren naar digitale gevaren
26-09-2017 Nieuws Digital Shadows biedt applicatie voor beheer van digitale risico’s
25-09-2017 Nieuws Digital Shadows haalt investering binnen voor Digital Risk Management
12-10-2017 Nieuws Digital Shadows lanceert ecosysteem voor digital risk management
11-06-2018 Nieuws Lockpath en Digital Shadows bundelen krachten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,86 seconden.