Nieuws  
 

Organisaties zijn steeds vaker het slachtoffer van netwerkaanvallen van zowel binnenuit als van buitenaf. Dit heeft verstrekkende gevolgen op zowel operationeel als financieel vlak. Zelfs organisaties met netwerken waarvan gedacht wordt dat ze optimaal beveiligd zijn, kunnen kwetsbaar zijn voor kwaadwillenden. IT beheerder Ultimum en securityspecialist Guardian360 slaan de handen ineen om onder de noemer Usecure hackers voor te zijn en kwetsbaarheden in netwerken bloot te leggen en aan te pakken.

Geen enkel netwerk in onhackbaar. Hackers gebruiken bovendien steeds nieuwere technieken om binnen te dringen. Een manier om te voorkomen dat anderen een netwerk binnendringen is zelf het eigen netwerk te laten hacken. Door middel van deze hacks en zogenaamde penetratietests worden zwakke plekken in kaart gebracht. Door deze direct aan te pakken is het netwerk weer optimaal beveiligd. Hierdoor wordt de kans op een incident verlaagd. Het is wel zaak deze stappen in zo kort mogelijke tijd uit te voeren omdat kwaadwillenden ook op zoek zijn naar dezelfde kwetsbare plekken. De hands-on mentaliteit en van Ultimum en het geavanceerde platform van Guardian360 maken dit mogelijk. Met Usecure wordt niet alleen gekeken naar het netwerk op locatie, maar naar het hele IT-landschap van bedrijven dus inclusief desktops, telefooncentrales, webapplicaties, mobiele apparaten en externe netwerken.

Het Guardian360 securityplatform bestaat uit een grote hoeveelheid scanners en probes, die constant in en om netwerken zoeken naar zwakke plekken of kwetsbaarheden. Zodra er een indringer worden gevonden of verwacht wordt er een stil alarm geslagen. Het 24/7 opererende Security Operation Center indentificeert de eventuele indringer en staat klaar om deze direct uit te schakelen. Maar binnen het platform wordt verder gekeken dan naar technologie alleen. Ook het bewustzijn van medewerkers wordt continu getoetst en verhoogd. Doordat verschillende diensten via dit platform geleverd worden, is Ultimum in staat om haar klanten preventieve, mitigerende en curatieve informatiebeveiliging oplossingen te bieden. Uiteraard voldoet het Guardian360 platform aan compliancy met securitynormen en standaarden.

Plaats op:
Datum: 10 april 2018
Bron: Ultimum
Gerelateerde artikelen  
18-10-2017 Nieuws Claranet kondigt partnership Guardian360 aan
03-08-2018 Nieuws After Summer Security Look-Out: een blik op 2020
12-12-2018 Nieuws Online security in het mkb kan en moet beter
06-03-2018 Nieuws Claranet vernieuwt security-portfolio
04-09-2018 Nieuws Onderzoekers breken in bij bedrijfsnetwerken tot het hoogste niveau
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.