Nieuws  
 

Bij de grootste datalekken van 2017 is misbruik gemaakt van legitieme softwareproblemen, waardoor de behoefte aan geavanceerde detectietechnologieën groter is dan ooit. Om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun onderzoek naar complexe dreigingen en de aanpak hiervan, heeft Kaspersky Lab een nieuwe dienst gelanceerd: Kaspersky Cloud Sandbox.

Omdat deze dienst cloudgebaseerd is, kunnen gebruikers profiteren van sandboxes zonder extra te investeren in hardware-infrastructuur. De toepassing is beschikbaar per abonnement als onderdeel van de Kaspersky Threat Intelligence Portal. Via de dienst kunnen gebruikers verdachte bestanden activeren in een veilige virtuele testomgeving, waarna een volledig rapport over de activiteiten van het bestand wordt geproduceerd. Deze methode verhoogt de efficiëntie van incidentrespons en forensisch onderzoek op het gebied van cybersecurity, zonder enig risico voor de IT-systemen van het bedrijf.

Met behulp van de infrastructuur van de virtuele machine stelt Kaspersky Cloud Sandbox gebruikers in staat om verdachte bestanden handmatig en automatisch te testen

De exploitatie van legitieme softwareproblemen groeide in 2017 uit tot een efficiënte methode voor cybercriminelen, omdat de schadelijke activiteiten eenvoudig kunnen worden verstopt in vertrouwde processen. Zelfs een ervaren cybersecurityteam kan, als dergelijke verhullingstechnieken worden toegepast, niet altijd garanderen dat het alle malware heeft gedetecteerd. Om die garantie wél te kunnen geven, dienen teams te worden uitgerust met geavanceerde detectietechnologieën. Sandboxing is zo’n technologie, maar daarvoor zijn vaak aanzienlijke hardware-investeringen nodig die voor veel IT-beveiligingsteams niet of nauwelijks haalbaar zijn. Kaspersky Cloud Sandbox maakt geavanceerde detectie- en forensische functies beschikbaar als service binnen het Kaspersky Threat Intelligence Portal. Hierdoor kunnen cyberbeveiligingsteams binnen hun budget blijven en toch profiteren van geavanceerde technologie. De service stelt cybersecurityteams en specialisten van een Security Operations Center (SOC) in staat diepgaande inzichten te verkrijgen in het gedrag en ontwerp van malware, waarbij gerichte cyberdreigingen worden gedetecteerd die nog niet ‘in het wild’ zijn geïdentificeerd.

 

Plaats op:
Datum: 10 april 2018
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
23-05-2017 Nieuws Kaspersky Lab lanceert Threat Intelligence Portal
12-09-2016 Nieuws Kaspersky Lab beschermt MKB eenvoudig vanuit de cloud
15-02-2018 Nieuws Veilig migreren naar e-mail in de cloud
09-08-2016 Nieuws Kaspersky stelt anti-ransomwaretool gratis beschikbaar voor bedrijven
08-05-2018 Nieuws SynAck ransomware omzeilt beveiliging met Doppelgänging-techniek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,97 seconden.