Nieuws  
 

Vectron en Mobotix gaan samen oplossingen leveren voor hoge resolutie videobeveiliging in winkels, restaurants en andere verkooppunten. Daarbij wordt de transactiedata van Vectron’s Point of Sale (POS) systemen gekoppeld aan de opnames van Mobotix’s IP-camera’s. Met als resultaat dat onduidelijkheden tijdens het verkoopproces sneller zijn op te lossen en winkels, restaurants en andere verkooppunten beter te beveiligen zijn. Verder zijn de video-analysefuncties van Mobotix te benutten voor het optimaliseren van de winkel- of restaurantindeling, wat tot een hogere omzet kan leiden.

Alleen al in Duitsland verliezen retailers jaarlijks bijna €4 miljard door voorraadverschillen, volgens het EHI Retail Institute. Met een oplossing voor videobeveiliging is dat verlies sterk te reduceren. Door deze te combineren met andere systemen die in de retail worden toegepast, ontstaan ook nieuwe kansen. Daar is de gezamenlijke oplossing van Vectron en Mobotix op gericht. De data van verkooptransacties wordt automatisch verzonden naar een Mobotix-camera als POS-events en op intelligente wijze aan de videobeelden gekoppeld.

Mobotix’s Management Center (MxMC) 1.7 vereenvoudigt het doorzoeken van POS-data, op basis van zelf te definiëren criteria, om snel een benodigd beeld te raadplegen. Beheerders kunnen de encrypted opgeslagen videobeelden ook bekijken vanuit het bedrijfskantoor of elk MxMC-systeem, via een beveiligde Internet-verbinding. Met de geïntegreerde oplossing zijn tevens POS-processen te analyseren naar product, prijs, medewerker en andere criteria. MxMC biedt een aantal handige zoekfuncties om het videobeeld dat bij een transactie hoort te laten zien, zodat meningsverschillen over betalingen snel op te lossen zijn. Verder is het ook mogelijk om de laatste transactie in de browser van het Vectron POS-systeem te bekijken, wat een preventief effect oplevert.

Met een hemisferische Mobotix-camera en MxAnalytics (zoals de Q26), is het mogelijk objecten en mensen te tellen en verplaatsingen te visualiseren in een heatmap. Dat levert retailers aanvullende informatie over klanten op, zoals de verblijfduur in een winkel, bewegingen in bepaalde richtingen en het betreden van winkelzones. Met deze waarde toevoegende informatie kunnen zij onder de winkelinrichting en inzet van het personeel optimaliseren. Dit zijn een aantal voorbeelden hoe retailers en horecaondernemers kunnen profiteren van de gezamenlijke oplossingen van Vectron en Monotix. Behalve voor het verhogen van de beveiliging zijn video-analyses ook te gebruiken voor het verbeteren van de verkoopprocessen. Bij het ontwikkelen van deze oplossing is uiteraard rekening gehouden met de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Dit betekent dat de uit te voeren POS-analyses voldoen aan de nieuwste regelgeving voor privacybescherming.

Plaats op:
Datum: 8 maart 2018
Bron: Mobotix
Gerelateerde artikelen  
12-10-2018 Nieuws Nieuwe oplossingen tegen cyberaanvallen van Mobotix
14-10-2016 Nieuws MOBOTIX integreert IP-video met 3D-laserscanning
22-12-2017 Nieuws Mobotix MxBell app vereenvoudigt toegangscontrole
30-03-2018 Nieuws Konica Minolta investeert in technologie van Mobotix
01-04-2016 Nieuws Gold-IP breidt Mobotix-camera’s uit met geïntegreerde IR-rand
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,33 seconden.